Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik Roland Garros dag 10 | Nachtwerk Nadal; Marathon Schwartzman-Thiem

David Avakian

Gepubliceerd 07/10/2020 om 10:42 GMT+2

Dag 10 in Parijs leverde spanning en sensatie op met een eindeloze vijfsetter en een partij die pas ver na middernacht eindigde — een volgende primeur op Roland Garros dit jaar.

Scorebord Schwartzman-Thiem

Foto: Getty Images

Het gebruikelijke programma op Court Philippe Chatrier kreeg er een wedstrijd bij, aangezien de vierde rondepartij van Danielle Collins en Ons Jabeur een dag eerder niet afgewerkt kon worden. De dames mochten op dag 10 het bal openen en namen ruim de tijd voor hun belangrijke ontmoeting. Collins won het aantrekkelijke duel na twee uur spelen in drie sets: 6-4 4-6 6-4.
picture

Highlights | Ons Jabeur - Danielle Collins

Aanzienlijk compacter was het treffen tussen derde reekshoofd Elina Svitolina en Nadia Podoroska. Laatstgenoemde Argentijnse (met Oekraïense roots) verraste al vriend en vijand door de kwartfinale te halen, maar ging vrolijk verder met stunten. Svitolina werd met 6-2 6-4 gevloerd.
picture

Highlights | Elina Svitolina - Nadia Podoroska

Het Argentijnse succes bleef niet bij de overwinning van Podoroska. Ook bij de mannen heeft het Zuid-Amerikaanse land immers een troef in handen in de persoon van Diego Schwartzman. Van zijn wedstrijd tegen Dominic Thiem in de kwartfinale werd op voorhand veel verwacht, maar dat het koppel 5 uur en 8 minuten de tijd zou nemen, was een verrassing. De Oostenrijker, door velen terecht aangewezen als één van de grote favorieten voor de titel, was zichtbaar vermoeid en niet volledig hersteld van zijn loodzware vierde ronde tegen de Fransman Hugo Gaston. Twee vijfsetters op rij winnen zat er niet in voor de US Openkampioen. Schwartzman, als 12e geplaatst, won de wedstrijd met 7-6 5-7 6-7 7-6 6-2 en kan zich opmaken voor een pittige halve finale.
picture

Highlights | Diego Schwartzman - Dominic Thiem

Zijn tegenstander is namelijk niemand minder dan Rafael Nadal. De 12-voudig kampioen werd twee sets lang meer dan op de proef gesteld door Jannik Sinner, maar de 19-jarige Italiaan liet het op de cruciale momenten liggen tegen de Spanjaard. Zo verzuimde hij op 6-5 de eerste set uit te serveren en gaf hij ook in het tweede bedrijf een break voorsprong uit handen. Met een beetje geluk kon Nadal de wedstrijd binnen drie sets afronden: 7-6 6-4 6-1. De partij stond als laatste op het programma, startte door de marathonoverwinning van Schwartzman pas laat op de avond, duurde 2 uur en 49 minuten en eindigde rond half twee in de nacht, een record in Parijs. Bovendien was het de 100e wedstrijd die Nadal speelde op Roland Garros en 98e zege.
picture

Highlights | Jannik Sinner - Rafael Nadal

Dan blijft er één naam over: Iga Swiatek. De 19-jarige speelster schreef geschiedenis door als eerste Poolse speelster in het proftijdperk de halve finale te halen in Parijs. Ze rekende af met de Italiaanse qualifier Martina Trevisan: 6-3 6-1. Na een 3-1 achterstand in de eerste set won Swiatek 11 van de laatste 12 games. In de vorige ronde veegde de tiener ook Simona Halep van de baan.
picture

Highlights | Iga Swiatek - Martina Trevisan

Vooruitblik dag 11: Rublev en Tsitsipas op herhaling
Vanaf 12:00 uur worden er op woensdag achtereenvolgens vier buitengewoon boeiende kwartfinales afgewerkt op Court Philippe Chatrier. Petra Kvitova en Laura Siegemund trappen af, gevolgd door Sofia Kenin en Danielle Collins. De tweede helft van het programma is voor de mannen, met Andrey Rublev tegen Stefanos Tsitsipas en Novak Djokovic tegen Pablo Carreno Busta. Zeker het affiche Rublev-Tsitsipas is er één om de vingers bij af te likken. Het duo stond anderhalve week geleden tegenover elkaar in de finale van het toernooi van Hamburg, toen Rublev een spannende driesetter wist te winnen. Een rematch zou vuurwerk op moeten leveren.
Bekijk alle wedstrijden live via Eurosport 1, Eurosport 2 en eurosport.nl!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie