Vijf. Dat is het gemiddelde aantal games dat Iga Swiatek gedurende het toernooi heeft afgestaan per wedstrijd. Haar laatste slachtoffer was de Argentijnse qualifier Nadia Podoroska: 6-2 6-1. Zodoende is de talentvolle tiener de eerste Poolse die de finale heeft gehaald op Roland Garros.

Highlights | Iga Swiatek - Nadia Podoroska

Swiatek heeft ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat Rafael Nadal haar grote idool is en ze heeft aanstaande zaterdag een geweldige kans om in de voetsporen te treden van de koning van het gravel. De 19-jarige speelster zal dan moeten afrekenen met de twee jaar oudere Sofia Kenin.
Roland-Garros
Roland Garros | Alexander Zverev - Stefanos Tsitsipas
11/06/2021 OM 12:54
De Amerikaanse, die eerder dit jaar al de Australian Open wist te winnen, heeft weliswaar de nodige zware partijen gespeeld gedurende het toernooi, maar slaagt er keer op keer in om haar niveau op te krikken en sterk te eindigen. In de halve finale stond ze er op de belangrijke momenten en werd in twee zwaarbevochten sets Petra Kvitova verslagen: 6-4 7-5.

Highlights | Sofia Kenin - Petra Kvitova

Kenin is het vierde reekshoofd en krijgt de kans om de eerste speelster te worden sinds Angelique Kerber in 2016 om twee Grand Slamtoernooien in hetzelfde seizoen te winnen. Kvitova, zelf een tweevoudig Grand Slamkampioene, had tot haar treffen met Kenin nog geen set verloren in Parijs.
Vooruitblik dag 13: Halve finales mannen
Terwijl de vrouwen geen oud-kampioenen in de halve finales hadden staan, delen de laatste vier bij de mannen maar liefst 13 Roland Garrostitels. Twaalf daarvan werden — uiteraard — gewonnen door Nadal en één door Novak Djokovic. Het duo kan elkaar in de finale treffen, maar de tegenstand in de halve finale is van formaat. Voor Nadal alleen in figuurlijke zin dan, aangezien zijn opponent Diego Schwartzman van geringe lengte is (1.70 meter). De Argentijn slaagde er in om onlangs in Rome in twee sets te winnen van de illustere linkshander uit Mallorca, op gravel. Bovendien klopte hij in de kwartfinale na meer dan vijf uur spelen gravelprins Dominic Thiem.
Ook Djokovic staat tegenover een debutant in de halve finale op Roland Garros. De enige andere keer dat Stefanos Tsitsipas de laatste vier behaalde op een major was op de Australian Open in 2019. De Griek heeft de laatste jaren echter wel van alle grote namen gewonnen, waaronder twee keer van Djokovic. De Serviër, die in 2016 de beste was in de Franse hoofdstad, worstelde in zijn kwartfinale tegen Pablo Carreno Busta met zijn lichaam. Hoe de topseed aan de start zal verschijnen tegen Tsitsipas is dan ook de vraag. Eén ding is zeker: Djokovic zal er alles aan doen om voor de tweede keer te zegevieren in Parijs en zijn 18e Grand Slamtitel binnen te slepen.
Bekijk de halve finales bij de mannen vrijdag live vanaf 14:50 uur op Eurosport of
Roland-Garros
Roland Garros | Rafael Nadal op verjaardag door naar derde ronde
03/06/2021 OM 21:42
Roland-Garros
Roland Garros | Barty geeft op door heupblessure, Linette door naar derde ronde
03/06/2021 OM 11:11