Contreras Gomez pepte zichzelf duidelijk op dankzij diverse teksten die in haar notitieblok waren geschreven. Die oppepper was ondanks een ruime voorsprong, 3-0 in de tweede set blijkbaar nodig, want na korte bestudering van wat teksten was ze duidelijk klaar voor het vervolg van de partij.
De 24-jarige qualifier uit Mexico won uiteindelijk met 7-6(8) 6-3 en wilde dat weten ook. Ze vierde haar bijzondere triomf – Mexico heeft niet echt een cultuur van toptennissers – met de aanwezige supporters en riep enthousiast ‘Viva Mexico!’ wat op de goedkeuring van de fans kon rekenen.

Roland Garros | Viva Mexico! Contreras Gomez viert zege met luid gejuich en gezang

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Viva Mexico

Het bleef vervolgens nog lang onrustig op en langs de baan, waar Contreras Gomez een uitgebreid feestje vierde terwijl haar tegenstander de baan allang en breed had verlaten. Uiteraard kwam het welbekende ‘Cielito Lindo’ voorbij.
Als je bedenkt dat Contreras Gomez ‘slechts’ 225ste staat op de WTA-ranglijst, snap je hoe bijzonder deze zege echt is. Ze speelt in de tweede ronde tegen de als twintigste geplaatste Daria Kasatkina.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48