Als regerend kampioene, winnares van de laatste zes Grand Slams – De Groot is ongeslagen sinds de US Open 2020 – en paralympisch kampioene begon De Groot als grote favoriet aan de finale op het court Philippe-Chatrier. Die status maakte ze waar, al wist de Japanse tijdens de eerste set nog goed in haar spoor te blijven.
De service van de 25-jarige De Groot liep niet altijd even lekker, waardoor nog wel eens wat punten verloren gingen, maar in de rally’s was de Nederlandse de bovenliggende partij, waardoor het op de beslissende momenten telkens haar kant opviel. In set twee was zelfs sprake van overmacht.
Uiteindelijk maakte De Groot het af na iets meer dan een uur tennis tegen de zelfs viervoudig winnares van Roland Garros. De Groot en Kamiji (28) komen elkaar later op de zaterdag ook tegen in de finale in het dubbelspel.
Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Roland Garros | Bekijk hoe De Groot alweer haar veertiende Grand Slam-zege pakt

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48