Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “De wielrenners in de Giro zijn geweldige atleten” - Djokovic blijkt wielerfan

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/05/2022 om 14:07 GMT+2

De Giro d’Italia had vrijdag een bijzondere toeschouwer. Tijdens het opwarmen voor zijn partij in de derde ronde van Roland Garros kon Novak Djokovic zijn ogen niet van het scherm houden waarop de koers werd uitgezonden. De nummer één van de wereld blijkt fan.

Roland Garros | “De wielrenners in de Giro zijn geweldige atleten” - Djokovic blijkt wielerfan

Djokovc stond te rekken en te strekken en bewonderde ondertussen de wielrenners die diverse cols bedwongen tijdens de negentiende etappe, die uiteindelijk gewonnen zou worden door Koen Bouwman.
“Ik was inderdaad aan het kijken en die mannen aan het bewonderen”, bevestigt de Serviër, nog altijd de nummer één van de wereld. “Het zijn geweldige atleten. Er zijn zoveel etappes langer dan 200 kilometer en ze moeten telkens allerlei bergen over!”

Kwartfinale tegen Nadal

Djokovic kent de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España van naam en staat versteld van de prestaties die de deelnemers leveren. “Het is zó zwaar en iedere dag opnieuw worden wielrenners tot het uiterste gedwongen. Ik heb geen idee hoe ze erin slagen om zo snel te herstellen.”
“Ik heb zelfs wel eens gehoord dat wielrenners ’s nachts wakker worden om op hun fiets te stappen, om zo de bloedcirculatie in hun lichaam in ordé te houden. Geen idee of het waar is… het klinkt een beetje extreem!”
Opgewarmd en wel won Djokovic vrijdag in drie sets (6-3 6-3 6-2) zijn partij tegen Aljaz Bedene en is daarmee weer een stap dichterbij een clash met Rafael Nadal. De twee kunnen elkaar tegenkomen in de kwartfinale.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie