Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Gauff verliest voor tweede keer in twee dagen tijd een Grand Slam-finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/06/2022 om 13:44 GMT+2

Na het slikken van een bittere pil in de finale van het enkelspel is het Coco Gauff ook niet gelukt om de dubbeltitel op Roland Garros te winnen. De Amerikaanse was in de single kansloos tegen Iga Swiatek (6-1 6-3) en ging in de dubbelfinale samen met haar partner Jessica Pegula onderuit tegen Caroline Garcia/Kristina Mladenovic: 6-2 3-6 2-6.

Roland Garros | Gauff verliest voor tweede keer in twee dagen tijd een Grand Slam-finale

Gauff en Pegula (die ook verloor van Swiatek) kwamen uitstekend uit de startblokken en daarmee leek Gauff de teleurstelling van zaterdag van zich af te spelen, maar naarmate de wedstrijd langer duurde, verloor het als achtste geplaatste duo het overwicht.
Garcia en Mladenovic, al eens samen winnaar van Roland Garros in 2016, kwamen beter en beter in de wedstrijd en trokken het initiatief naar zich toe. De games werden overtuigend gewonnen en op de service van de Amerikaanse wisten de Fransen telkens tikken uit te delen.
picture

Roland Garros | Rojer en Arévalo winnen de dubbelfinale bij de mannen van Dodig/Krajicek

Overwicht in derde set

Die tikken leidden tot diverse servicebreaks en zeker in de beslissende derde set kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Wellicht gaf de ervaring de doorslag, want voor Garcia en met name Mladenovic is het spelen – en winnen – van Grand Slam-finales zeker niet nieuw meer, terwijl het finaleweekend voor Garcia/Gauff een novum was.
Voor de 29-jarige Mladenovic was het alles bij elkaar alweer haar negende Grand Slam-overwinning.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie