Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | "Geweldig en ongelooflijk" - Henman, Corretja en Wilander zijn onder de indruk

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/06/2022 om 10:03 GMT+2

Tim Henman, Alex Corretja en Mats Wilander kunnen niet geloven wat zij dinsdagavond zagen op Court Philippe-Chatrier. De Eurosport-expert denken dat Rafael Nadal en Novak Djokovic het beste in elkaar naar boven haalden. De Spanjaard plaatste zich uiteindelijk na een zinderende strijd voor de halve finale van Roland Garros.

Roland Garros | "Geweldig en ongelooflijk" - Henman, Corretja en Wilander zijn onder de indruk

"Ongelooflijke beelden", sprak Henman net na de zinderende partij die Nadal na ruim vier uur in zijn voordeel had beslist. "De kwaliteit van tennis van het eerste tot het laatste punt was ontzettend hoog."
De voormalig Britse tennisser zag de twee zich voortdurend optrekken aan elkaar. "Wanneer een speler achterstond, kwam hij weer terug met nog beter tennis. En zo ging het maar door."
picture

Roland Garros | Bekijk de hoogtepunten van de kwartfinale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic

Buiten zinnen

Ook Corretja was buiten zinnen na de viersetter. "Het is moeilijk met woorden te omschrijven wat ik net heb gezien. Ze sloegen die ballen zo hard en maakten bijna geen fouten. Het waren alleen maar winners."
De Spanjaard ging nog even door met zijn lofuitingen. "Hun voetenwerk, de services, volleys en dropshots... En dan de passie die ze op de baan hebben laten zien. Ik begrijp ook wel waarom Nadal hier een standbeeld heeft, wat een strijder. Het was een droom om bij deze partij te zijn."
picture

Roland Garros | "Ik ben heel blij na deze magische avond" - Nadal over winst op Djokovic

Ongelooflijke inspanning

"Wat een ongelooflijke inspanning van deze twee spelers", sprak Wilander. "Toen Rafael 5-2 achter stond in de vierde set dacht ik dat hij deze set zou laten gaan. Hij vond echter zichzelf weer terug, begon nog harder te slaan en Novak werd wat onzorgvuldig. Daarna kantelde de wedstrijd weer. Prachtig om te zien."
Ondanks het verlies had de Eurosport-expert ook lovende woorden voor Djokovic. "Hij weet altijd precies wat hij moet doen. Hij hoeft het alleen nog maar uit te voeren."

Waar kijk je?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie