Er was nogal wat te doen over de naam van Swiatek de afgelopen dagen op social media. Is het Shvee-ON-tek? Svi-A-tek? of toch Shvi-Òn-tek? Gelukkig weet Swiatek het zelf natuurlijk als beste.

Iga's Bakkerij

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51
Ondertussen is er op het internet een hype ontstaan rondom het geweldige seizoen van Swiatek. Op de website https://1gasbakery.com/ wordt bijgehouden hoeveel 'bagels' en 'breadsticks' er dit jaar door de Poolse gebakken zijn. Een bagel is in tennis de term voor het winnen van een set met 6-0. Een breadstick staat voor een met 6-1 gewonnen set.
Op de site wordt een indrukwekkende lijst aan speelsters weergegeven die dit seizoen een bagel om de oren hebben gekregen van Swiatek. Zo zien we namen als Naomi Osaka, Anett Kontaveit, Madison Keys en Bianca Andreescu terugkomen als 'tevreden klanten' van Iga's Bakkerij.
Swiatek heeft dit seizoen al zestien bagels op haar naam staan. Het was nog maar eens raak in haar vierderondepartij op Roland Garros tegen Zheng Qinwen. Het record stamt uit 2013 en is in handen van Serena Williams. De Amerikaanse won dat jaar maar liefst 25 keer met 6-0. Het tennisseizoen is echter nog niet eens halverwege. Swiatek is dus hard onderweg om Williams uit de boeken te slaan.

Waar kijk je?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48