Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Iedere bal van iedere baan op het Parijse gravel zie je op discovery+

Kevin van Nunen

Geupdate 21/05/2022 om 15:21 GMT+2

Hou jij van Roland Garros? Dan zit je tussen 22 mei en 5 juni goed bij Eurosport en discovery+. Tennisfans kunnen zich twee weken lang tegoed doen aan rally’s op het Parijse gravel. Herovert Rafael Nadal zijn troon, wint Novak Djokovic zijn 21ste Grand Slam of pakt Carlos Alcaraz zijn eerste? Bij de vrouwen wordt het interessant of Iga Swiatek haar winnende reeks nóg verder weet uit te bouwen.

Nadal is er klaar voor om een poging te doen zijn troon te heroveren

Foto: Getty Images

Liefhebbers kunnen hun vingers alvast aflikken bij het resultaat van de loting, want Nadal, Djokovic en Alcaraz zijn terechtgekomen in de bovenste helft van het schema. Dit betekent dat ze elkaar moeten verslaan om de finale van de tweede Grand Slam van het jaar te bereiken.
We kunnen op die manier al vroeg in de tweede week vuurwerk verwachten, maar eigenlijk is het vanaf de eerste dag, zondag 22 mei, al spannend. Kunnen de Nederlanders voor een verrassing zorgen? Bij de mannen moeten Botic van der Zandschulp en Tallon Griekspoor het doen, bij de vrouwen staat Arantxa Rus in het hoofdschema.
picture

AusOpen | Bekijk hier de hoogtepunten van Van de Zandschulp - Medvedev

Wereldtoppers

Van der Zandschulp is als 26ste geplaatst, maar dit betekent niet dat hij zomaar eventjes de tweede week bereikt met Fabio Fognini en Nadal in zijn deel van de loting. Voor Griekspoor en Rus wordt het bovenal zaak om de eerste ronde te overleven en daarna misschien verder te kijken.
Daarnaast spelen onder meer Jean-Julien Rojer, Matwé Middelkoop, Wesley Koolhof, Van der Zandschulp en Griekspoor ook de dubbels en behoren Diede de Groot, Aniek van Koot en Sam Schröder tot de wereldtop in het rolstoeltennis, waar je via discovery+ niks van hoeft te missen.
picture

Tennis | "Alcaraz is als een nieuwe auto - Nadal grapt over 'verbeterde versie' van zichzelf

Swiatek

Zonder Ashleigh Barty zijn bij de vrouwen alle ogen gericht op Swiatek, die in 2020 al eens het Franse Open op haar naam wist te schrijven. Swiatek is al 28 partijen op rij ongeslagen en won het ene na het andere toernooi, maar op Grand Slams gelden andere regels. Dat hoopt onder meer Naomi Osaka aan te tonen, maar de Japanse moet eerst haar revival maar eens serieus gestalte zien te geven.
Het beste tennis, de langste rally’s en de beste punten worden stuk voor stuk uitgezonden op Eurosport en kun je geheel reclamevrij streamen op discovery+. Wil je écht niets missen? Kijk Roland Garros dan, ook tijdens de Giro d'Italia-etappes, via discovery+ of de Eurosport-app.
picture

Tennis | “Swiatek verdient het om Barty af te lossen” - Wilander over nieuwe nummer één

Avondsessies

De lange tennisdagen op Roland Garros – en dus ook de uitzendingen – starten iedere dag rond de klok van 10:30 uur en kunnen duren tot wel middernacht, omdat het vernieuwde Court Philippe Chatrier inmiddels geschikt is gemaakt voor tennis in het donker. Vanaf nu wordt er in Parijs de hele dag door getennist.
Het commentaar wordt twee weken lang verzorgd door onder meer Kristie Boogert, Abe Kuijl, Mariette Pakker en Robbert Reimering.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie