"Ik heb alles gegeven, maar niet op mijn best gespeeld", treurde Djokovic na afloop tijdens de persconferentie. "Ik kreeg mijn kansen, maar heb er te weinig mee gedaan."
"Ik ben wel trots op de manier waarop ik heb gevochten", vervolgde de Serviër. "Ik heb gestreden tot het allerlaatste punt, maar uiteindelijk verloren van een vandaag betere speler."

Roland Garros | Bekijk de hoogtepunten van de kwartfinale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Magische avond

Rafael Nadal was zichtbaar geëmotioneerd na afloop van de partij. "Ik ben heel blij. Ik heb gewonnen van één van de allerbeste spelers ooit. We hebben een geweldige geschiedenis samen en vandaag een nieuw hoofdstuk geschreven. Het was een magische avond."
De Spanjaard, die verbaasd opkeek dat zijn clash met Djokovic ruim vier uur heeft geduurd, kon tijdens de partij geen moment verslappen. "Het was een hele zware wedstrijd. De enige manier om van Novak te winnen, is door van het eerste tot het laatste punt je allerbeste tennis te spelen."
Op de vraag of hij volgend jaar alsjeblieft weer wil terugkomen op Roland Garros, op zijn favoriete baan, moest Nadal lachen. "Het enige dat ik daarop kan zeggen is, ik zie jullie in twee dagen."

Roland Garros | "Ik ben heel blij na deze magische avond" - Nadal over winst op Djokovic

Waar kijk je?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48