"Ik wist dat ik mijn allerbeste tennis moest spelen om hem te verslaan. Gelukkig is dat gelukt. Hij bleef maar terugkomen. Daar kreeg ik het wel benauwd van", sprak Zverev na afloop.
"Ik denk dat Carlos hier nog heel vaak gaat winnen", vervolgde de Duitse nummer drie van de wereld. "Ik heb hem aan het net gezegd dat ik hoop dat ik win voordat hij begint met ons allemaal te verslaan."

Roland Garros | Bekijk samenvatting van prachtige partij tussen Zverev en Alcaraz

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Overwicht

Zverev won de partij dinsdag in vier sets: 6-4, 6-4, 4-6, 7-6. De Duitser had een overwicht in de eerste twee sets, maar zag zijn opponent terugkomen in de derde set. Alcaraz miste vervolgens een setpunt bij een 6-5 stand in de tiebreak van set vier. Uiteindelijk won Zverev alsnog de set en de wedstrijd.
De Duitser denkt dat de omstandigheden invloed hadden op de wedstrijd. "De bal ging een stuk sneller toen het nog zonnig was. Ik ben in die fase ook niet gebroken. De wedstrijd kantelde steeds meer zijn kant op. Ik ben heel blij dat ik de tiebreak alsnog won en er geen vijfde set is gekomen."

Roland Garros | Umpire krijgt wave totaal niet onder controle tijdens Zverev - Nakashima

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48