Premium
Tennis

Karen Khachanov - Carlos Alcaraz

02:35:22

Herhaling
Vijf verhaallijnen om in de gaten te houden in Parijs
Iedere bal van iedere baan op het Parijse gravel zie je op discovery+
Irinia-Camelia Begu gooit racket weg en raakt kind in het publiek
"Ik moest wennen, dit smaakt naar meer" - Van de Zandschulp over duel met Nadal

Afgelopen!

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51
Carlos Alcaraz wordt een steeds grotere kandidaat om Roland Garros te winnen. De Spanjaard zet ook tegen Karan Khachanov een geweldige prestatie neer. Hij verliest vrijwel geen rally en laat sublieme dingen zien, met een tweener lob als voorlopig hoogtepunt. Het is gedaan in 6-1 6-4 6-4. De kwartfinale tegen Alexander Zverev wordt de volgende partij om van te smullen.

Tweener lob Alcaraz

Carlos Alcaraz had vanuit de tweede ronde het punt van het toernooi al op zijn naam staan, maar slaagde erin om zichzelf te overtreffen. De Spanjaard toverde een tweener lob tevoorschijn om een rally te winnen van Khachanov, die op zijn beurt het verschil gemaakt dacht te hebben met een prima volley.

Roland Garros | Alcaraz verlegt grens voor ‘punt van het toernooi’ nog verder met tweener lob

Alcaraz pakt ook tweede set

Het is Khachanov slechts ten dele gelukt om zich in de partij te knokken tegen Alcaraz. Het stond gelijk tot 3-3 en toen plaatste het wonderkind een tussensprint. Het lukte de Rus om op 3-5 zijn service te behouden, maar het werd alsnog 6-4. De tweede set is binnen voor Alcaraz die hard op weg is naar de laatste acht.

Khachanov knokt zich in de wedstrijd

Khachanov doet in de tweede set een poging om bij te blijven en voorlopig met succes. Het gaat de eerste helft van de tweede set gelijk op, maar een gevaar vormen als Alcaraz serveert is nog te veel gevraagd: 3-3.

Eerste set snel gespeeld in toetje

Na de geweldige partij tussen Nadal en Auger-Aliassime is het inmiddels de beurt aan Alcaraz in de avondsessie! De Spanjaard verzorgt in Parijs het toetje, maar hoe smakelijk wordt het? Voorlopig heerst Alcaraz tegen Khachanov, die blij is er dat er een game op het bord staat: 6-1 in 26 minuten.

Alcaraz moet nog

Is het klaar na de partijen van Djokovic en Nadal? Welnee, Carlos Alcaraz en Karen Khachanov komen dadelijk de baan op voor hun partij in de vierde ronde, als affiche van de speciale avondsessie! Vergeet niet dat zij in dezelfde helft van het schema zitten als Djokovic en Nadal. Alles hangt met elkaar samen.

Nadal wint en treft Novak Djokovic

Door een break op 4-3 pakt Nadal de laatste set en daarmee de wedstrijd. De Spanjaard treft in de kwartfinale Novak Djokovic.

Roland Garros | Ervaring wint het van jeugdigheid in titanengevecht tussen Nadal en Auger-Aliassime

Niveau stijgt

Ondanks dat de tennissers al bijna vier uur op de baan staan stijgt het niveau. Zowel Nadal als Auger-Aliassime vermaken het publiek met geweldige dropshots en lobs.Nog geen breaks in de vijde set.

Vierde set prooi voor Auger-Aliassime

Auger-Aliassime weet zijn hoofd koel te houden. Hij pakt de vierde set nadat hij in zijn laatste game een aantal gedurfde balletjes speelde. Wat kan de 36-jarige Nadal nog in een vijfde set. In de finale van de Australian Open liet hij in ieder geval zien vijf sets goed aan te kunnen.

Auger-Aliassime betere in vierde set

Felix Auger-Aliassime blijft lekker spelen. Hij zet Nadal onder druk, die daardoor meer fouten gaat maken. De lange rallys die we in de eerste twee sets zagen, zijn inmiddels verleden tijd.

Ook derde set voor Nadal

Nadal gaat lekker. Hij lijkt Auger-Aliassime in de tang te hebben en wint de derde set met 6-2.

Nadal op stoom

Rafa Nadal lijkt eindelijk echt grip te hebben op de Canadees. De Spanjaard wint zijn servicegames gemakkelijk en zet Auger-Aliassime in zijn servicegames constant onder druk.

Nadal komt terug

Nadal pakt de tweede set nadat hij op 5-3 een break pakte. De twee mannen ontlopen elkaar op het veld weinig, maar ook in de stand is het inmmiddels gelijk.

Mooie punten

Auger-Aliassime en Nadal zetten beiden een geweldig niveau neer. Het publiek geniet van de spannende games en lange rally's. Geniet bijvoorbeeld van dit prachtige punt.

Roland Garros | Geniet van dit heerlijke punt van Felix Auger-Aliassime

FAA pakt eerste set

Felix Auger Aliassime is de winnaar van de eerste set. De Canadees neemt brutaal de leiding met 6-3.

Nadal goed begonnen

Nadal krijgt drie kansen op een break, maar de Spanjaard weet niet toe te slaan. 2-1 Voor Auger-Aliassime.

Nadal straks in actie

Rafa Nadal gaat snel beginnen aan zijn vierde rondepartij tegen Felix Auger-Aliassime. Cori Gauff slaat in anderhalf uur Elise Mertens van de baan. 6-4 6-0.

Djokovic wint in straight sets

Het zit erop voor Diego Schwartzman. Op geen enkel moment kon hij het Djokovic echt moeilijk maken. Djokovic wint in 6-1 6-3 6-3.

Publiek niet op de hand van Djokovic

Het Franse tennispubliek schaart zich achter de Argentijn. Punten van Schwartzman worden met groot gejuich ontvangen. Bij binnenkomst werd Djokovic zelfs met boegeroep toegeschreeuwd.

Roland Garros | Djokovic hoort boegeroep bij binnenkomst stadion

Ook tweede set naar Djokovic

Djokovic wint zes games op rij en pakt zo de tweede set. Het lijkt toch een kort dagje voor hem te worden.

Djokovic weer terug

Een 3-0 achterstand werkt hij weg en hij komt op 4-3 voorsprong. Kan Schwartzman partij blijven geven of is het verzet gebroken.

Wederopstanding Schwartzman

Diego Schwartzman zit weer in de wedstrijd. De Argentijn komt vroeg in de tweede set op een 3-0 voorsprong. Djokovic maakt veel onnodige fouten, terwijl de Argentijn is secuurder is gaan tenissen.

Roland Garros | Luister naar het publiek zodra Schwartzman Djokovic breakt

Djokovic op weg naar eerste set

Djokovic breekt de service van de Argentijn voor de tweede keer. Ogenschijnlijk eenvoudig pakt hij de eerste set met 6-1.

Djokovic begonnen aan wedstrijd

Djokovic is aan zijn wedstrijd met Diego Schwartzman begonnen. De Serviër begint met serveren en pakt de eerste game.

Novak Djokovic - Diego Schwartzman

Novak Djokovic neemt het op tegen Diego Schwartzman. De Serviër heeft nog geen set verloren tot in zijn Roland Garros avontuur en lijkt dus in een uitstekende vorm te verkeren. Schwartzman is wel zijn grootste tegenstander tot nu toe. De Argentijn is de nummer zestien van de wereld en heeft Rafael Nadal al eens eerder verslagen op een gravelbaan. De twee hebben het in totaal al zes keer tegen elkaar opgenomen en de spannendste wedstrijden waren op een kleibaan. De wedstrijd tussen Djokovic en Schwartzman is de tweede wedstrijd op Court Suzanne-Lenglen en wordt gespeeld na de wedstrijd tussen Trevisan en Sasnovich.

Rafael Nadal - Felix Auger-Aliassime

De favoriet voor de eindzege en de speler met de meeste Grand Slam titels op zijn palmares, Rafael Nadal, neemt het op tegen de Canadese Felix Auger-Aliassime.. Rafael Nadal kent het klei van Roland Garros beter dan zijn eigen achtertuin en voelt zich helemaal thuis in Frankrijk. De Spanjaard heeft een indrukwekkende reeks achter de rug en heeft nog geen moment van zwakte gekend. Auger-Aliassime is de huidige nummer negen van de wereld en is dus in de beste vorm die hij ooit gekend heeft. Pas één keer eerder stonden deze twee tegenover elkaar en toen trok Nadal aan het langste eind. De wedstrijd tussen Nadal en Auger-Aliassime is de derde wedstrijd op Court Philippe-Chatrier na de wedstrijd tussen Mertens en Gauff.

Carlos Alcaraz - Karen Khachanov

'Het wonderkind' Carlos Alcaraz mag het vandaag opnemen tegen Karen Khachanov. Het is de eerste keer dat deze twee het tegen elkaar op gaan nemen en dus zullen ze allebei moeten wennen aan elkaars speelstijl. Alcaraz is de huidige nummer zes van de wereld en is een fenomeen in wording afgaande op zijn recente resultaten. Karen Khachanov is de huidige nummer 25 van de wereld en kan dus toeslaan vanuit de 'underdog' positie.

Achtergrond

De druk stijgt nu de belangen groter worden. Vandaag staat in het teken van de vierde ronde van Roland Garros. De 'rondes' beginnen te veranderen in 'finales' en de wedstrijden beginnen steeds meer op krakers te lijken. Vandaag wordt de tennisliefhebber op zijn wenken bediend. Novak Djokovic tegen Diego Schwartzman, Felix Auger-Aliassime tegen Rafael Nadal en Karen Khachanov tegen Carlos Alcaraz om maar eens een paar namen te noemen. De hele dag tennis van het hoogste niveau. Mis geen belangrijk moment de liveblog van Eurosport.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48