Premium
Tennis

Iga Swiatek - Coco Gauff

02:13:17

Herhaling

Iga Swiatek wint

Iga Swiatek heerst en domineert. In de finale tegen Coco Gauff wint ze haar 35e wedstrijd op rij. Met 6-1 6-3 pakt Swiatek haar tweede Roland Garros overwinning in haar nog prille carrière.
Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Swiatek heerst

Iga Swiatek lijkt af te stevenen op haar 35e overwinning op rij. De Poolse pakt keer op keer de leiding op de baan en ook in deze finale tegen Coco Gauff stevent de Poolse af op haar tweede overwinning van Roland Garros. Gauff mag serveren met 5-2 op het scorebord in het voordeel van Swiatek.

Fouten van Gauff

Swiatek heeft weer de controle in de wedstrijd overgenomen. Mede dankzij de fouten van Gauff staat Swiatek weer aan de leiding in de tweede set.

Sterk begin tweede set

Coco Gauff begint sterk aan de tweede set. De Amerikaanse breekt Swiatek in haar eerste servicegame en behoudt vervolgens haar eigen servicegame. Een comeback in de maak?

Eerste set voor Swiatek

De openingsset staat op naam van Iga Swiatek. De Poolse begint duidelijk beter aan haar finale dan haar tegenstandster Coco Gauff. Op de forehand van Swiatek lijkt ook Gauff nog geen antwoord gevonden te hebben.

4-1 Gauff pakt eerste game

Coco Gauff heeft zichzelf op het scoreboard gespeeld. De pas 18-jarige Amerikaanse komt in haar derde servicegame steeds beter in de wedstrijd. Nog een lange weg te gaan.

3-0 Swiatek

Geen droomstart voor Coco Gauff. In de derde game begint de Amerikaanse al wat soepeler te spelen, maar op Swiatek heeft ze nog geen antwoord. Ook de tweede servicegame van Gauff gaat naar Swiatek.

1-0 Swiatek breekt Gauff

De zenuwen lijken wat in het lichaam van Coco Gauff te zitten in haar eerste Grand Slam finale. Swiatek is scherper in de beginfase en breekt direct waardoor de eerste game voor de Poolse is.

Swiatek opent score

Iga Swiatek heeft de score geopend. Coco Gauff mag beginnen met serveren, maar Swiatek is direct scherp. De eerste punt van de wedstrijd gaat naar de Poolse.

Ideale omstandigheden

De weersomstandigheden zijn ideaal in Parijs. Een zonnige dag met weinig wind. Heel veel beter wordt het niet voor een prachtige pot tennis!

Coco Gauff

Coco Gauff is in haar beste vorm tot nu toe. De Amerikaanse verloor geen enkele set op dit toernooi. De pas 18-jarige stormde twee jaar geleden de tenniswereld binnen en staat nu in haar eerste Grand Slam finale van haar carrière. Gauff lijkt constant alles onder controle te hebben als ze op de tennisbaan staat.

Iga Świątek

Iga Swiatek is de tennisster in vorm. De Poolse heeft op weg naar haar finaleplaats toe maarliefst 34 wedstrijden op een rij gewonnen. Als ze de finale wint komt ze gelijk te staan met Venus Williams. Zij won in 2000 35 wedstrijden op rij. Swiatek heeft al één Grand Slam op haar naam staan. Dat was Roland Garros 2020.
Toen wist ze Sofia Kenin te verslaan in twee sets. Swiatek voelt zich dus thuis op de gravelbanen in Parijs. In de aanloop naar de finale verloor ze slechts één set tegen Zheng. Verder kende Swiatek een relatief 'gemakkelijke' route richting de finale met geen enkele clash tegen een top-10 speelster.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48