Osaka heeft geen moment goed in de wedstrijd gezeten. De eerste set van 7-5 was vooral te omschrijven als een onwennig begin van het Roland Garros avontuur van beide tennissters. De tweede set was ook in het voordeel van de Amerikaanse in 6-4. Dit betekent meteen einde toernooi voor de Japanse voormalig nummer 1 van de wereld.
In aanloop naar het toernooi gaf Osaka nog aan mentaal gezien wel in orde te zijn. Fysiek gezien ging het misschien wat minder, want de afgelopen tijd had Osaka veel last van haar achilles. Vorig jaar trok de Japanse zich namelijk terug uit het toernooi vanwege mentale problemen. Dit werd zichtbaar toen ze vorig jaar niet naar de verplichte persconferentie ging.

"In mijn dromen meer verwacht"

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51
Na afloop reageerde Osaka in de persconferentie gelaten, maar niet super teleurgesteld op haar verlies. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld over hoe ik hier heb gepresteerd. Ik had gehoopt het hier beter te kunnen doen. Ik had in mijn dromen verwacht dat ik het geweldig zou gaan doen dit jaar, net zoals ik dat had verwacht in Madrid en Rome."
"Ik denk dat dit soort dingen ook leuk zijn aan het leven. Er zijn zoveel onverwachte dingen die niet gaan zoals je ze gepland had. Dat is een goede test voor mijn gemoedstoestand en ik ga proberen om hier beter van te worden."
"Ik heb geen spijt van wat ik heb gedaan. Normaal spendeer ik niet zoveel weken in Europa, maar daar heb ik dit jaar wel voor gekozen en daar heb ik geen spijt van. Ik heb heel veel geleerd in de tijd die ik hier heb doorgebracht."

Wimbledon

Of Osaka mee gaat doen aan Wimbledon laat ze nog even in het midden. De Japanse is totaal geen grasspeelster en ziet weinig redenen om af te reizen naar de beroemde All Country Club, maar heeft haar beslissing nog niet definitief gemaakt.
"Ik weet nog niet 100% zeker of ik mee ga doen aan Wimbledon. Ik zou graag mee willen doen om ervaring op te doen op gras, maar het is bijna zinloos om te gaan."
"Het besluit van de WTA om geen punten toe te kennen voor Wimbledon versterkt bij mij het gevoel om niet te gaan. Ik ben het type speler dat gemotiveerd raakt van een verbeterde ranking. Ik denk dat de gedachte erachter goed is, maar de uitvoering ervan laat te wensen over."

Roland Garros | "Had meer verwacht in mijn dromen" - Osaka reageert kalmpjes na verlies

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48