Het is niet de eerste keer dat deze situatie zich voordoet. Engelse commentatoren pleiten nu zelfs voor een regelwijziging. De situatie nu is dat fans alleen het stadion in mogen als de spelers van kant wisselen.
Dit is normaal gesproken dus om de twee games. Na de eerste game van de set is het echter nog niet toegestaan om het stadion te betreden, waardoor de fans dan moeten wachten tot na de derde game.

Sakkari

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51
Deze flinke pauze zorgt voor dusdanig grote groepen dat het spel vervolgens vertraging oploopt. Spelers willen liever niet serveren bij een onrustige tribune. De vraag is echter wat het voordeel van deze regel precies is.
Eerder dit toernooi was er ook al een incident met een supporter. Maria Sakkari wilde de wedstrijd tegen Clara Burel uitserveren toen een fan de rust verstoorde en verzocht werd te vertrekken. Dit weigerde hij echter, waardoor de wedstrijd zeker drie minuten lang stillag.

Roland Garros | Vervelende fan weigert te vertrekken tijdens partij van Sakkari

Waar kijk je?

Vanaf maandag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48