Ruud stond met 4-1 op een mooie voorsprong in de derde set, onderweg naar een voorsprong in de partij. En toen werden de spelers plots van de baan gedirigeerd door de beveiligers omdat het kort de vraag was of hun veiligheid wel gegarandeerd kon worden.
Onder toeziend oog van toernooidirecteur Amélie Mauresmo betrad een activist de baan om zich vliegensvlug vast te ketenen aan het net. Vermoedelijk is sprake van een protest op het gebied van klimaat. De boodschap op het t-shirt van de vrouw bood aanwijzingen in die richting.

Roland Garros | Geblesseerde Zverev komt terug naar de baan om op te geven en Nadal te feliciteren

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Beveiliging te laat

Alles bij elkaar was de orde na een minuut of tien hersteld, het net gecontroleerd, de baan geveegd en konden de spelers terugkeren. Ruud verloor prompt enkele punten, maar de voorsprong was geruststellend genoeg om met enige extra vertraging alsnog 2-1 in sets voor te komen.
Eerder op de dag moest de halve finale tussen Rafael Nadal en Alexander Zverev al om een heel andere reden worden gestapt. Zverev verzwikte zijn enkel en raakte zo zwaar geblesseerd dat hij moest opgeven en op krukken het toernooi verliet.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48