Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Raducanu wint eerste set, maar pakt daarna nog slechts twee games

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/05/2022 om 14:25 GMT+2

Na de Australian Open is ook Roland Garros voor Emma Raducanu uitgedraaid op een pijnlijke exercitie. De Britse won tijdens haar tweederondepartij weliswaar de eerste set van Aliaksandra Sasnovich, maar pakte daarna nog slechts twee games en verdwijnt alweer vroeg uit een hoofdtoernooi.

Roland Garros | Raducanu wint eerste set, maar pakt daarna nog slechts twee games

Raducanu baarde opzien door op achttienjarige leeftijd als een duveltje uit een doosje de US Open te winnen en sindsdien weet ze de spotlights op zich gericht, maar de prestaties blijven een beetje achter. Een coach heeft de Britse op dit moment niet en of die er snel komt, is ook de vraag.
Dit zorgt voor veel ophef in de tabloids, waar Raducanu zich probeert niet door te laten afleiden. Er wordt weer heel wat van haar gevraagd, want een vroege exit in Parijs is ongetwijfeld voer voor kritiek. De als twaalfde geplaatste Raducanu pakte de eerste set met 6-3, maar daarna werd het 1-6 en 1-6 voor Sasnovich.

Mentale druk

De vraag is enigszins of Raducanu volledig fit op de baan verscheen, maar dat moet later duidelijk worden tijdens de analyse van deze nederlaag. Ook is het onduidelijk of het een nadeel is dat Wimbledon op komst is voor Raducanu, waar ze zich vorig jaar terugtrok omdat de mentale druk te groot werd.
Het wordt interessant om te zien hoe de Britse de komende editie met de druk omgaat.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie