De veger komt de baan op om het gravel klaar te maken voor de tweede set, vlak nadat de tie-break van de eerste set is afgelopen. Die werd met 7-5 gewonnen door de Zuid-Koreaan Soon-woo Kwon. Rublev leverde het beslissende spel is met een onnodige fout en toonde daarna nog meer onnodig gedrag.
Direct na het punt zie je de frustratie er al vanaf spatten bij de Rus, die overweegt zijn racket te slopen maar zich nog inhoudt. Heel eventjes dan. Eenmaal aangekomen bij zijn bankje slaat Rublev een bal boos weg, waarmee hij bijna een baanveger raakt.

Tennis | Alexander Zverev uit de Mexican Open gezet na aanval met racket op scheidsrechter

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Strengere straffen

Het petje van de veger valt van zijn hoofd, al lijkt dit slechts indirect te komen door de actie van Rublev. Hoe dan ook ontsnapt de veger aan een hard weggeslagen bal. De frustraties waren toen nog niet voorbij, want Rublev besloot ook zijn racket te slopen.
Voor de umpire was dit reden om wegens wangedrag een waarschuwing aan Rublev op te leggen. Terecht natuurlijk, maar ook ietwat mild omdat de ATP enige tijd geleden had laten weten zwaardere straffen op te leggen voor zulk wangedag. Dit na enkele narrow escapes en bijna-ongelukken.
Deze actie van Rublev kan ook in dat rijtje worden geschaard.

Indian Wells | Kyrgios gaat weer door het dolle en smijt racket bijna tegen ballenjongen aan

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48