De toeschouwers hadden misschien hoop op een spannende partij tussen de als 20e geplaatste Russin en Swiatek, maar die hoop bleek al heel snel vrij ijdel.
Kasatkina spurtte dankzij een servicebreak bij een 2-0 voorsprong voor de Poolse nog enigszins tegen, maar in totaal brak de winnares van 2020 haar opponente in de eerste set maar liefst drie keer. In 36 minuten was de eerste set beslecht.
Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Geen ommekeer

De tweede set werd niet veel spannender. Van een Poolse landdag was geen sprake, wie deze wedstrijd zou winnen was vanaf de eerste punten zo klaar als een klontje.
Na iets meer dan een uur stond er 6-2 6-1 op het scorebord, en dus plaatst Swiatek zich voor haar tweede Grand Slam-finale. Ze breidt haar indrukwekkende zegereeks uit naar 34 wedstrijden.
De Poolse gaat in de finale uitkomen tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Cori Gauff en de Italiaanse Martina Trevisan.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48