Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Swiatek pakt 31e zege op rij tegen Kovinic, Poolse door naar vierde ronde

Pim Verhoeven

Geupdate 28/05/2022 om 14:10 GMT+2

Iga Swiatek blijft maar winnen. In haar wedstrijd in de derde ronde van Roland Garros had de Poolse het wel wat lastiger dan 'normaal' tegen Danka Kovinic. Met 6-3 en 7-5 gaat Swiatek wederom door na twee sets, maar het scorebord toont niet hele verhaal. Dit is de 31e zege op rij voor de nummer één van de wereld.

Roland Garros | Swiatek pakt 31e zege op rij tegen Kovinic, Poolse door naar vierde ronde

De eerste set was Swiatek overduidelijk te sterk voor Kovinic. Ook de tweede set begon de Poolse sterk, maar haar spel verslapte wat en Kovinic had een antwoord gevonden op het spel van Swiatek. Twee keer brak Kovinic de servicegame van Swiatek. Maar toen Kovinic even haar scherpte verloor tijdens haar eigen servicegame sloeg Swiatek direct toe. Daardoor veranderde de tweede set in een tiebreak. Deze tiebreak pakte slecht uit voor Kovinic.
Met 31 overwinningen op rij gaat Swiatek door naar de vierde ronde van Roland Garros. Hier treft ze Alize Cornet of Qinwen Zheng.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie