De eerste set ging met 6-2 naar Trevisan en in de tweede set was de Italiaanse nog maar één punt verwijderd van een overwinning in straight sets. Op eigen service kreeg Trevisan een matchpoint, maar Fernandez toonde zich taai en knokte zich terug.
Ze brak Trevisan en dwong een tiebreak af. In de tiebreak wist de Canadese vervolgens het momentum optimaal te benutten en dus werd het 1-1 in sets.

Roland Garros | Trevisan wint en gaat naar de halve finale

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Terugvechten

Dit niveau kon Fernandez in de beslissende set echter geen vervolg geven. Trevisan sloeg meteen toe en liep uit naar een 4-0 voorsprong. Uiteindelijk deed Fernandez nog wel wat terug, maar in de problemen kwam Trevisan niet meer. Ze pakte de laatste set met 6-3.
In de halve finale speelt Trevisan tegen de winnares van de wedstrijd tussen Cori Gauff en Sloane Stephens. De twee Amerikaanse speelsters zijn op dit moment bezig aan hun partij op het Court Philippe-Chatrier.

Waar kijk je?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48