In de eerste set bleek dat de Rus Kotov ondanks zijn ranking 143e tegen 29e goed partij zou kunnen bieden aan de Nederlander. Met harde groundstrokes gevarieerd met dropshots zette hij Van de Zandschulp onder druk. De Nederlander kwam op 4-2 op een break voorsprong, maar gaf die vervolgens gelijk weer uit handen. Daarna pakte hij opnieuw een break en serveerde de set op 6-3 uit.
Ondanks zijn setverlies gaf Kotov niet op met goed tennis spelen. De 23-jarige Rus overtuigde met zijn harde groundstrokes, normaal gesproken Van de Zandschulps wapen. Tot tweemaal toe brak een snaar van zijn racket. Waar Van de Zandschulp in zijn eerste set nog kon terugvallen op een uitstekende service, zeven aces, maakt hij in de tweede set slechts één. Hij werd tot tweemaal toe gebroken en verloor de set met 3-6.

Roland Garros | Bekijk hoogtepunten van overwinning Van de Zandschulp in eerste ronde

Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Omslagpunt

Het omslagpunt voor Van de Zandschulp vond plaats in de derde set. Na eerder een break te hebben gepakt, verloor hij door slordig spelen zijn eigen servicegame op love. Hij begon tegen zichzelf te praten en sloeg een bal hard weg het publiek in. Hij ontving daarvoor een waarschuwing. Hij hield zijn aandacht er echter bij en wist meteen weer terug te breaken. Ook begon hij wat vaker een backhand ‘slice’ te spelen, waar de Rus moeite mee had.
Hij pakte de set na een lange negende game. Van de Zandschulp kreeg zelf twee breekpunten tegen, maar wist zijn tweede setpoint toch te verzilveren. Na een vroege break in de vierde set was het duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. Ondanks dat de Nederlander een aantal keer zijn focus verloor, wist hij toch de vierde set naar zich toe te trekken.
Van de Zandschulp speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Fabio Fognini en Alexei Popyrin.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48