Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Van de Zandschulp stijgt wederom en krijgt plaatsing in Parijs

Maurits ten Kate

Geupdate 16/05/2022 om 12:55 GMT+2

Botic van de Zandschulp gaat als geplaatste speler beginnen aan Roland Garros. De Nederlander stijgt naar de 29e plek op de wereldranglijst en is daarmee verzekerd van een gunstigere loting. Van de Zandschulp is gestegen dankzij zijn prestaties in de afgelopen maand.

Van de Zandschulp verliest van Tiafoe

Foto: SID

Zo bereikte de 26-jarige Nederlander onder andere de finale van het ATP-250 toernooi in München, waarin hij uiteindelijk moest opgeven vanwege fysieke klachten. Van de Zandschulp had moeite met ademen en kon daardoor de finale niet voortzetten.
Daarnaast won de Veenendaler vorige week in de eerste ronde van het Masters-toernooi in Rome van de Amerikaan Sebastian Korda en ook dat levert de nodige ATP-punten op. Een 29e plek is het gevolg van de goede prestaties van de Nederlander, vanzelfsprekend zijn beste klassering uit zijn carrière.
Ook Tallon Griekspoor, de dubbelpartner van Van de Zandschulp in Parijs, is automatisch geplaatst voor het eerste Grand Slam van het jaar. De geboren Haarlemmer bezit momenteel de 64e plek op de ATP-ranglijst. Ook Aranxta Rus mag meedoen aan het hoofdtoernooi zonder zich te hoeven kwalificeren.

Roland Garros

Van de Zandschulp hoopt zijn tweede ronde van vorig jaar volgende week te evenaren, als Roland Garros van start gaat. De Nederlander won tijdens de vorige editie knap van de Pool Hubert Hurkacz, maar verloor daarna van Alejandro Davidovich Fokina, de latere kwartfinalist.
Tijdens de corona-editie van 2020 kwam van de Zandschukp niet in actie op het gemalen baksteen in Parijs vanwege een blessure.
Zijn beste prestatie op een Grand Slam behaalde de Nederlander in september van vorig jaar, toen hij op Flushing Meadows de kwartfinale bereikte van de US Open. Hij zou uiteindelijk verliezen van de latere winnaar Daniil Medvedev, maar de Nederlander zou wel de enige zijn die een set wist af te snoepen van de in bloedvorm verkerende Rus.
picture

Hoogtepunten Medvedev - Van de Zandschulp - US Open Hoogtepunten

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie