Vijf verhaallijnen om in de gaten te houden in Parijs Griekspoor op juiste moment in vorm - "Laatste twee weken goed aan het spelen"
"Ik wil meer dominantie in mijn spel” - Van de Zandschulp zet in op derde ronde
Stoppen slaan door bij Rublev na verloren tie-break - umpire geeft waarschuwing

Botic door na opgave! (6-4 7-6 3-2*)

Heel uitgelaten is Van de Zandschulp niet, want op zo'n manier wil je niet winnen, maar Fognini kan niet meer verder. Hij maakte al enige tijd een aangeslagen indruk en kon geen verweer meer bieden. De winst was al niet meer ver weg voor Botic, maar nu staat hij definitief in de derde ronde van Roland Garros. Tegen Rafael Nadal?
Roland-Garros
Roland Garros | De vijf beste ballen van Alcaraz in Parijs
15/06/2022 OM 11:51

Botic breekt in derde set (6-4 7-6 3-2)

Fognini strompelde naar winst van zijn eerste twee servicegames in de derde set, maar bij de derde is het raak voor Van de Zandschulp. Hij breekt op love door de service van de teneergeslagen Italiaan...

Botic pakt de set! (6-4 7-6)

Een miraculeuze comeback van de Nederlander. Hij stond met maar liefst 5-1 achter maar keert de set volledig om en wint overtuigend de tiebreak. Hij heeft nog een set te gaan.

Griekspoor verliest... (6-7 4-6 2-6)

Oh oh oh, wat heeft Griekspoor het toch laten liggen. Vier setpunten in de tiebreak van de eerste set had hij, maar hij verloor die alsnog en herstelde zich daar niet meer van. Brandon Nakashima gaat door naar de derde ronde.

Botic komt op gelijke hoogte! (6-4 5-5)

De tweede set leek uit zicht voor de Veenendaler, maar vanaf een 1-5 achterstand wint van de Zandschulp vier games op rij en zo staat het ineens weer gelijk.

Nakashima breakt Griekspoor (6-7 4-6 2-3)

Het begint er echt slecht uit te zien voor Tallon Griekspoor. Hij wordt op 2-2 in de derde set gebroken en moet echt uit een ander vaatje gaan tappen, wil hij zijn avontuur in Parijs ook na vandaag een vervolg geven.

Zverev komt met de schrik vrij

De Duitser Alexander Zverev heeft vast gekeken naar Stefanos Tsitsipas gisteravond. Hij verloor de eerste twee sets van de Argentijn Sebastian Baez, maar kwam knap terug, ondanks dat hij op eigen service een matchpoint moest wegwerken.

Botic doet wat terug (6-4 3-5)

Een break terug voor de Nederlander, die er alsnog een moet goedmaken om helemaal terug te komen in de set.

Fognini twee breaks voor (6-4 1-5)

De tweede set lijkt uit de handen van van de Zandschulp te glippen. De Italiaan komt met twee breaks voor en stevent af op setwinst in de tweede.

Griekspoor 2-0 achter (7-6 6-4)

Het gaat niet goed met Tallon Griekspoor. De Haarlemmer stond een break voor in de tweede set, maar werd daarna twee keer gebroken en verliest de set daardoor met 6-4. Hij kan zich geen fout meer permitteren.

Nakashima serveert voor de tweede (6-7 4-5)

Griekspoor levert op 4-4 wederom zijn service in en staat nu met 5-4 achter. Alles loopt op deze manier in de soep voor de Nederlander.

Set voor Botic! (6-4)

Van de Zandschulp breakt Fognini op 5-4. Perfecte timing van de Nederlander, die daarmee de eerste set in zijn bezit heeft. Nog twee te gaan!

Botic breaks back! (5-4)

Van de Zandschulp breakt Fognini meteen terug en wint daarna zijn eigen servicegame. 5-4 voor de Nederlander nu.

Fognini breakt Van de Zandschulp (3-4)

In de zevende game is het wel raak voor Fognini, die de Nederlander nu wel weet te breaken. 4-3 voor de Italiaan.

Griekspoor breakt! (6-7 3-1)

Positiever nieuws voor Griekspoor, want de Haarlemmer plaatst de eerste break in de tweede set. Hij gaat nu met 3-1 aan de leiding in set 2.

Van de Zandschulp-Fognini (3-3)

Het gaat gelijk op tussen Botic van de Zandschulp en Fabio Fognini. Beide heren hebben hun service nog niet ingeleverd, al moest de Nederlander in zijn eerste servicegame drie breakpunten wegwerken.

Kapot racket heeft nieuwe eigenaar

Wat moet je als je net een racket helemaal naar de vernieling hebt geholpen? Hem een nieuwe eigenaar geven. Dat doet Griekspoor dus ook. Wellicht komt het nog goed terecht zo.

Botic ook begonnen!

Ook Botic van de Zandschulp is aan zijn tweederondepartij begonnen. De Nederlander staat op dit moment met 2-1 voor in de eerste set tegen de Italiaan Fabio Fognini. De wedstrijd is met Nederlands commentaar in zijn geheel te zien op discovery+.

Zuur setverlies

6-2 stond Griekspoor voor, maar het was niet genoeg om de set binnen te halen. Dankzij zes punten op rij wint Nakashima de eerste set. Het racket van de Haarlemmer heeft het niet overleefd.

Tiebreak

Griekspoor en Nakashima gaan in een tiebreak uitmaken wie er met de eerste set vandoor gaat. Kom op Tallon!

Botic kan de baan op!

Leyla Fernandez heeft haar wedstrijd tegen Siniakova gewonnen, en dus kan Botic van de Zandschulp zometeen de baan op voor zijn tweederondepartij tegen Fabio Fognini.

Break hersteld

Hij stond 3-0 achter, maar wint vervolgens twee games achter elkaar, waardoor de break van Nakashima weer ongedaan is. De Amerikaan staat nog steeds met 3-2 voor, maar Griekspoor kan de stand gelijk trekken.

Slecht begin

Griekspoor moet er nog even inkomen. De Nederlander wordt in zijn eerste servicegame direct gebroken. Geen best begin voor de Haarlemmer..

Griekspoor begonnen!

Tallon Griekspoor is zojuist begonnen aan zijn tweederondepartij tegen de Amerikaan Brandon Nakashima.
Botic van de Zandschulp zal nog even moeten wachten, want de partij Siniakova-Fernandez zit nu in de tweede set. Als de dames hun partij hebben afgerond kan de als 29e geplaatste Nederlander de baan op voor zijn partij tegen Fabio Fognini

Einde middag

De Nederlanders komen waarschijnlijk woensdag aan het einde van de middag of begin van de avond in actie. Dit hangt af van hoe snel de partijen verlopen die voor hen staan ingepland. Met name voor Van de Zandschulp kan het wel eens een lange zit worden, Griekspoor is waarschijnlijk als eerste aan de beurt.

Griekspoor

Griekspoor neemt het op tegen Brandon Nakashima, de nummer 75 van de ATP-ranglijst. De Amerikaan won in de eerste ronde van Kamil Majchrzak en had daar maar liefst vijf sets voor nodig, terwijl Griekspoor zich in vier sets ontdeed van de als dertigste geplaatste Alejandro Davidovich Fokina.
Griekspoor is de mondiale nummer 58 en hoopt na zijn debuut op Roland Garros gelijk de derde ronde te halen. Na een wat mindere periode zit de Nederlander weer op het juiste spoor en dat hoopt hij in Parijs gestalte te geven met een tweede overwinning op rij op het gemalen baksteen.

Roland Garros | Bekijk de hoogtepunten van de gekke wedstrijd van Griekspoor en Davidovich Fokina

Van de Zandschulp

Van de Zandschulp weet al wat het is om in de tweede ronde van de gravel-Grand Slam te staan en hoopt het drempeltje over te stappen naar de derde ronde, voor waarschijnlijk een partij tegen Rafael Nadal. Maar het is iets te vroeg om daar nu al aan te denken, aangezien tegenstander Fabio Fognini fantastisch kan tennissen… als hij er zin in heeft.
De loting voor Van de Zandschulp had dus wat beter gekund. De als 26e geplaatste Wageninger geniet voor het eerst een beschermde status en dat brengt wat druk met zich mee. Druk waar hij ook tegen Fognini mee om moet zien te gaan, al scheelt het hopelijk dat de Italiaan slechts 51ste staat op de ATP-ranking. Dat zijn posities die Van de Zandschulp sinds vorig jaar achter zich heeft gelaten.
Dat hij die regionen definitief is ontstegen, dient vandaag echter bewezen te worden.

Roland Garros | Bekijk hoogtepunten van overwinning Van de Zandschulp in eerste ronde

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Tennis | Zverev laat van zich horen vanuit ziekenhuisbed: "drie enkelbanden gescheurd"
08/06/2022 OM 08:37
Roland-Garros
Roland Garros | Dit zijn de vijf beste punten van de mannen
06/06/2022 OM 10:48