Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Dodig haalt na gewonnen dubbelfinale uit naar toernooiorganisatie - "Voelde me een toerist in Parijs"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/06/2023 om 08:22 GMT+2

De Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Austin Krajicek hadden in de finale dubbelspel van Roland Garros geen kind aan het Belgische koppel Sander Gillé en Joran Vliegen. In twee sets waren ze met 6-3 en 6-1 veel te sterk voor de Belgen. Achteraf was Dodig kritisch op de toernooiorganisatie en op hoe ze hem behandeld hebben tijdens dit toernooi.

Roland Garros | Dodig haalt na gewonnen dubbelfinale uit naar toernooiorganisatie

In de eerste set ging het nog een tijdje gelijk op, tot het Kroatisch-Amerikaanse duo bij een stand van 4-3 de break kon plaatsen en vervolgens op eigen service de eerste van twee benodigde sets bijschreef.
In het tweede bedrijf was het vervolgens eenzijdig; met name Dodig maakte indruk door prachtige passings, het gebruiken van de tegenstander aan het net en het toepassen van al zijn jarenlange ervaring. De van origine Bosniër won in 2015 al eens het dubbelspel in Parijs, waarna in 2021 ook de Australian Open aan zijn palmares werd toegevoegd. In het gemengd dubbel waren er nog eens GS-titels in Parijs in 2018 en 2019, Wimbledon 2019 en de Australian Open vorig jaar.
Even later was het voor de 38-jarige genaturaliseerde Kroaat raak, de tweede set ging met 6-1 naar hem en Krajicek. Voor de volgende week 33 jaar wordende Amerikaan betekende het zijn eerste Grand Slam-winst, nadat het koppel vorig jaar de finale op Roland Garros verloor van Marcelo Arévalo en de Nederlander Jean-Julien Rojer.
picture

Roland Garros | Dodig en Krajicek slaan Belgisch sprookje aan gort in eenzijdige finale

Kritische noot

Nadat Krajicek, een verre neef van Richard, zijn dankwoord had gedaan was het tijd voor Dodig. Die bedankte ook alle steun, alle support die was meegekomen naar de Franse hoofdstad en had tot slot een speciaal gedeelte van zijn speech. Iets wat hem wellicht in Parijs niet in dank zal worden afgenomen.
"Ik kreeg niet de behandeling die een sportatleet dient te krijgen. Het spijt me om het te zeggen, maar vijftien dagen lang ben ik in een taxi naar dit toernooi gekomen", klonk Dodig ernstig. "Ik zat midden op straat in Parijs, kwam laat voor de warming-up met mijn dubbelpartner en wachtte veertig minuten lang op een taxi. Ik voelde me rot en als een toerist in Parijs. Ik ben nu een viervoudig Roland Garros-kampioen, maar dit toernooi moet iedere speler de behandeling geven die hij of zij verdient. Ik hoop dat jullie het volgend jaar beter doen."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via .
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie