Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland-Garros | "Hij is de BOAT, niet de GOAT" - Mats Wilander rankt prestaties van Novak Djokovic

Menno Waebeke

Geupdate 12/06/2023 om 22:43 GMT+2

Novak Djokovic heeft met zijn overwinning in Parijs het Grand Slam-record in handen, maar wat zijn nu eigenlijk zijn meest indrukwekkende prestaties? Mats Wilander rankt alle prestaties van de Serviër en geeft een nieuw antwoord op die ene, cruciale vraag: is Djokovic de 'Greatest Of All Time'? "Hij is de beste aller tijden, maar bij de grootste komen nog heel wat andere zaken kijken."

Roland-Garros | "Hij is de BOAT, niet de GOAT" - Mats Wilander rankt prestaties van Novak Djokovic

Volgens Wilander zijn vooral de cijfers op Roland Garros en Wimbledon indrukwekkend voor Djokovic. "Het is echt heel lastig om zeven keer te winnen op Wimbledon, omdat Federer op gras zo dominant was. Ik had nooit verwacht dat hij een grasspecialist kon worden, maar dat is wel gebeurd."
Djokovic had volgens de Zweed makkelijk meer Grand Slams op zijn naam kunnen zetten, ware het niet dat Rafael Nadal buitenaards was op gravel. "De meeste keren had hij gewoon geen kans. Als Nadal een normaal persoon was, had Djokovic zeker nog drie of vier extra titels op zijn naam gehad."
picture

Roland Garros | Djokovic schrijft historie met winst Grand Slam 23 - lost Nadal af als recordhouder

Beste aller tijden

Als Djokovic het ergens heeft laten liggen, is dat volgens Wilander op de US Open. "Dat is gewoon een heel lastig toernooi voor de Europeanen. Het is aan het einde van het seizoen, de vermoeidheid speelt een rol. De enige die er weinig moeite mee had was Roger Federer."
Het verlies in de Verenigde Staten maakt Djokovic echter ruim goed met zijn indrukwekkende cijfers in Australie. "Tien overwinningen op de Australian Open is echt ongelofelijk. Het geeft je direct een goed gevoel voor de rest van het seizoen. Als ik daar won, speelde ik ook altijd goed op Roland Garros."
Vele fans noemen Djokovic na zijn recordzege de GOAT (Greatest Of All Time). Volgens Wilander kun je het echter beter anders verwoorden. "Hij heeft de BOAT-race gewonnen. Hij is de beste tennisser aller tijden, de grootste durf ik niet te zeggen. Daar komen ook nog andere zaken buiten de baan bij kijken."
picture

AusOpen | Alle opgekropte emoties komen los bij Novak Djokovic na winnen 22ste Grand Slam-titel

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie