Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Sssstttt! Taylor Fritz maakt na zege op Rinderknech flink ruzie met Frans publiek

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/06/2023 om 11:47 GMT+2

Taylor Fritz heeft zich in zijn tweederondepartij op Roland Garros niet bepaald populair gemaakt bij het Franse publiek. De Amerikaan schakelde Arthur Rinderknech uit, maar de fans waren op de hand van de plaatselijke favoriet. Fritz had het daar zichtbaar moeilijk mee en na het benutten van een matchpoint volgde een uitbarsting.

Roland Garros | Sssstttt! Taylor Fritz maakt na zege op Rinderknech flink ruzie met Frans publiek

Het court Suzanne-Lenglen was donderdagavond laat nog uitstekend gevuld. De partij tussen Rinderknech en Fritz begon met enige vertraging, als gevolg van de lange twist tussen Daniel Altmaier en Jannik Sinner. Zelfs de avondsessie met Alexander Zverev was eerder afgelopen.
Het Franse publiek, dat natuurlijk op de hand was van Rinderknech, had nog wel zin in een verzetje en hoopte op een vijfde set. Er hoopten zich voor de ingang van Suzanne-Lenglen al rijen toeschouwers op die na de avondsessie goede zin hadden in het meepakken van die vijfde set, maar het liep anders.
picture

Roland Garros | Twee minuten lang boegeroep door Frans publiek na overwinning Taylor Fritz

Uitfluiten

De als negende geplaatste Fritz benutte in de vierde set een matchpoint en liet zich vervolgens gaan. De Amerikaan legde zijn vinger op de mond om aan te geven dat het Franse publiek eindelijk eens moest zwijgen, maar dit had uiteraard averechts effect. Het boegeroep was niet mals.
Fritz maakte het voor zichzelf niet gemakkelijker met een tweede golf aan gebaren en festiviteiten, waardoor hij de fans nog meer tegen zich in het harnas joeg. Rinderknech verliet na zijn nederlaag onder luid applaus de baan. Hij was de laatst overgebleven Fransman in het enkelspel.
Het applaus maakte vervolgens snel weer plaats voor boegeroep, want er stond nog een on-court interview gepland met Fritz. Het duurde alles bij elkaar een minuut of twee voordat Fritz er überhaupt in slaagde om de vraag van Marion Bartoli te verstaan.
picture

Roland Garros | “Fritz gelooft in zichzelf en deed het geweldig” - McEnroe na ruzie met publiek

Cynische reactie Fritz

“Ik moet het publiek bedanken voor de geweldige support tijdens deze wedstrijd en ik ben hartstikke blij dat ik jullie heb kunnen terugbetalen met een overwinning”, vertelde een cynische Fritz in de microfoon. Fritz’ vriendin Morgan Riddle ontging de bijzondere gebeurtenis niet. Ze pakte haar fotocamera tevoorschijn voor wat eigen perspectief op de hele situatie.
Na twee zinnen was het interview tussen Bartoli en Fritz wel klaar, waarna de handtekeningenjagers toesloegen en hun souvenirs lieten tekenen door de winnaar van de avond. Fritz speelt in de derde ronde tegen Francisco Cerundolo, die waarschijnlijk op wat extra aanmoedigingen kan rekenen.
picture

Roland Garros | Frans publiek reageert afkeurend op uitblijven handshake tussen Kostyuk en Sabalenka

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie