Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Uitgeschakelde Thiem eerlijk over niet gekregen wildcard - "Had hem niet verdiend"

Maurits ten Kate

Geupdate 22/05/2024 om 20:45 GMT+2

Dominic Thiem streed tevergeefs voor een plek in het hoofdtoernooi van Roland Garros. De nummer 131 op de ATP-ranglijst kreeg ondanks zijn successen uit het verleden in Parijs geen wildcard voor het hoofdtoernooi, maar daar zat de Oostenrijker absoluut niet mee. Sterker nog, hij snapte de commotie over het feit dat hij geen wildcard kreeg niet.

Roland Garros | Punt van toernooi al gemaakt in kwalificatie? Agamenone slaat tweener langs Thiem

"Ik heb genoeg toernooien gespeeld en genoeg tijd gehad om weer omhoog te klimmen op de ranglijst en dat heb ik niet voor elkaar gekregen.. Ik verdien de wildcard niet", verklaarde Thiem na zijn openingswedstrijd in de kwalificatie maandag, die hij won. In de tweede ronde was het over voor de Oostenrijker. De Fin Otto Virtanen klopte hem met 6-2, 7-5.
Thiem was aanvankelijk positief over de deelname aan het kwalificatietoernooi: "Ik heb geprobeerd ervan te genieten. Dit toernooi heeft mij zoveel mooie herinneringen gegeven. Ik sta echt positief tegenover mijn relatie met Roland Garros", zei hij na zijn eerste partij. De US Open-kampioen en voormalig nummer drie van de wereld gaf wel toe dat het een nieuwe ervaring was: “Het is de eerste keer dat ik hier in de kwalificatie speel”, aldus Thiem.

Discussie

Bij aanvang van het kwalificatietoernooi op Roland Garros was er veel discussie over de spelers die geen wildcards ontvingen, onder wie dus tweevoudig finalist Dominic Thiem. De Oostenrijker kondigde onlangs aan dat dit zijn laatste jaar op de tour zal zijn, maar kennelijk was zelfs dat niet genoeg voor de organisatie om hem een wildcard te geven.
Ook voormalig winnares Simona Halep en Caroline Wozniacki visten achter het net. Emma Raducanu, US Open-kampioene van 2021, kon ook niet rekenen op een wildcard van de Franse tennisfederatie. Halep staat vanwege haar lange schorsing zelfs zo laag dat ze niet eens de kwalificatie inkwam.
Tot degenen die wildcards voor het hoofdtoernooi hebben ontvangen, behoren onder anderen de Franse veteranen Richard Gasquet en Alize Cornet. Voor Cornet zal het de laatste keer zijn dat ze meedoet in Parijs.
picture

Roland Garros | Dominic Thiem krijgt fraai afscheid op Court Suzanne Lenglen na uitschakeling

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie