Tennis

AO | Rolstoeltennisster Diede de Groot in aanloop naar haar finale in het enkelspel

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Diede

Foto: Eurosport

DoorEurosport
25/01/2019 om 13:44 | Bijgewerkt 25/01/2019 om 16:41

Diede de Groot gaat morgen in de enkelspelfinale bij het rolstoeltennis op voor titelprolongatie. De Nederlandse neemt het daarin op tegen haar grote rivale, de Japanse Yui Kamiji. Verslaggever David Avakian sprak met De Groot in aanloop naar de finale die vannacht op het programma staat.

In de finale komt de Woerdense dus uit tegen de als tweede geplaatste Yui Kamiji. De Japanse won in 2017 het toernooi, maar vorig jaar moest ze de titel afstaan aan de De Groot. De Nederlandse heeft inmiddels al vaak tegen haar gespeeld en weet wat de sterke en zwakke punten zijn van de Japanse.

Nederland heeft een rijke geschiedenis als het gaat over het voortbrengen van wereldtoppers in het rolstoeltennis. We kennen natuurlijk allemaal Esther Vergeer, die maar liefst negen keer de beste was in Melbourne. Ook Jiske Griffioen heeft een aardig palmares. Zij won de Australian Open twee keer in het dubbelspel, en mag ook overduidelijk een grootheid worden genoemd in het rolstoeltennis. Diede de Groot mag zo langzamerhand ook wel toegevoegd worden aan dat rijtje, en dat is voor haar een grote eer, zo zegt ze zelf.

Tennis

Djokovic vrij van corona | Roland Garros met publiek | Williams & Williams

GISTEREN OM 11:52

De finale tussen De Groot en Kamiji is vannacht rond de klok van 02:15 live te zien op de Eurosport Player.

Tennis

Exclusief | Medvedev: Avondsessie leeg Arthur Ashe Stadium ‘bizar’

02/07/2020 OM 09:44
Tennis

Becker: Kyrgios een ‘rat’ voor aanval op Zverev

01/07/2020 OM 13:15
Gerelateerde onderwerpen
Tennis
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel