Eurosport

AO | Rolstoeltennisster Diede de Groot in aanloop naar haar finale in het enkelspel

AO | Rolstoeltennisster Diede de Groot in aanloop naar haar finale in het enkelspel
By Eurosport

The 25/01/2019 at 14:44Bijgewerkt The 25/01/2019 at 17:41

Diede de Groot gaat morgen in de enkelspelfinale bij het rolstoeltennis op voor titelprolongatie. De Nederlandse neemt het daarin op tegen haar grote rivale, de Japanse Yui Kamiji. Verslaggever David Avakian sprak met De Groot in aanloop naar de finale die vannacht op het programma staat.

In de finale komt de Woerdense dus uit tegen de als tweede geplaatste Yui Kamiji. De Japanse won in 2017 het toernooi, maar vorig jaar moest ze de titel afstaan aan de De Groot. De Nederlandse heeft inmiddels al vaak tegen haar gespeeld en weet wat de sterke en zwakke punten zijn van de Japanse.

Video - AO | Diede de Groot over rivalitetit met Kamiji

00:56

Nederland heeft een rijke geschiedenis als het gaat over het voortbrengen van wereldtoppers in het rolstoeltennis. We kennen natuurlijk allemaal Esther Vergeer, die maar liefst negen keer de beste was in Melbourne. Ook Jiske Griffioen heeft een aardig palmares. Zij won de Australian Open twee keer in het dubbelspel, en mag ook overduidelijk een grootheid worden genoemd in het rolstoeltennis. Diede de Groot mag zo langzamerhand ook wel toegevoegd worden aan dat rijtje, en dat is voor haar een grote eer, zo zegt ze zelf.

Video - AO | Diede de Groot over vergelijkingen met Esther Vergeer en Jiske Griffioen

00:31

De finale tussen De Groot en Kamiji is vannacht rond de klok van 02:15 live te zien op de Eurosport Player.