De familie Williams heeft veel meegemaakt sinds oudere zus Venus in 1994 haar debuut maakte op de WTA Tour, maar het nieuwste treffen van de illustere zussen vond plaats op een ongekend moment (tijdens het publiekloze coronatijdperk) en in een nieuwe omgeving (Kentucky).
Bij de eerste editie van het kleine hardcourtevenement is het tweetal voor het eerst op de baan verschenen sinds de lange onderbreking door de pandemie. Het koppel speelde reeds een wedstrijd alvorens het tegen elkaar op te nemen. Venus had geen kind aan voormalig nummer één van de wereld Victoria Azarenka, terwijl eerste reekshoofd Serena met grote moeite afstand nam van landgenote Bernarda Pera. De nieuwe editie van Williams-Williams is zonder meer aan te merken als de eerste kraker sinds het proftennis begin augustus officieel werd hervat.
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
12 UUR GELEDEN
Hoewel Serena voorafgaand aan de wedstrijd met 18-12 in onderlinge ontmoetingen leidde, gaf de geweldige vorm van de 40-jarige Venus in haar partij tegen Azarenka het duel tegen haar zus een impuls. Na een zwakke start bewees Venus daadwerkelijk meer dan opgewassen te zijn tegen haar twee jaar jongere zus. Na een vlotte break en 2-0 voorsprong voor Serena, greep Venus, geholpen door een nieuwe — verbeterde — servicebeweging, vijf games op rij en pakte ze uiteindelijk de openingsset met 6-3.
In het tweede bedrijf was het wederom Serena die aanvankelijk aan de leiding ging en bij een 3-2 voorsprong haar derde breakpoint van de game verzilverde met een fraaie backhandwinner langs de lijn. Een ijzersterke servicegame resulteerde vervolgens in een 5-2 voorsprong en even later bracht de 23-voudig Grand Slamkampioene de partij in evenwicht.
Venus maakte gebruik van de hitteregeling en nam tussen de tweede en derde set een pauze van tien minuten, maar het lange wachten brak het momentum bij haar zus allerminst. Met achtereenvolgende forehandwinners dwong Serena een vroege break af. Daarmee schudde ze de voormalig nummer één van de wereld echter niet af. Venus plaatste een rebreak en kwam met 3-2 voor te staan. Een tweede break op rij leverde een 4-2 voorsprong op.
Serena sloeg echter genadeloos terug, brak meteen terug met een forehandwinner en balde begrijpelijkerwijs stevig haar vuist. De wedstrijd, één van de betere in de gezamenlijke geschiedenis van de zussen, bewoog langzaam maar zeker richting een spannende climax in het bloedhete Lexington. Zoals zo vaak in haar carrière vond Serena een manier.
Bij een gelijke stand van 4-4 benutte de voormalig nummer één van de wereld op geweldige wijze een breakpoint, door een fraaie rally af te sluiten met een een volgende streep van een backhandwinner langs de lijn. In de volgende game serveerde de topseed het boeiende duel uit voor een plek in de kwartfinale.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54