Update 6 oktober
De acties van beide heren zijn niet onbestraft gebleven. Zowel Andreev als Moutet krijgen beiden een boete van 10.000 euro. Daarnaast krijgt Moutet ook een boete van 5000 euro extra vanwege zijn Instagram-post.

Irritatie

Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25
Nadat de Bulgaarse nummer 264 van de wereld Andreev verrassend de als nummer een geplaatste thuisspeler Moutet had verslagen in drie sets (2-6 7-6 7-6) ging het mis aan het net.
Moutet is een uitgesproken speler op de baan en iemand die de controverse niet schuwt. Recentelijk claimde hij op de US Open nog een punt, terwijl duidelijk te zien was dat de bal twee keer gestuiterd had voor hij de bal terugsloeg. Ook laat hij het luid merken als hij niet tevreden is met zijn eigen spel, zoals hij ook gisteren deed na enkele unforced errors richting de beslissende tiebreak.

US Open | Moutet claimt punt te maken terwijl bal duidelijk twee keer stuitert

IRRITATIE ALOM

Na afloop kookte het pannetje van Moutet definitief over. Andreev schudde in zijn ogen klaarblijkelijk iets te hard zijn hand, waarna de twee al snel met de hoofden tegen elkaar stonden. De toegesnelde scheidsrechter moest er aan te pas komen om de tennissers te scheidden.
De Fransman hield zich na de wedstrijd ook niet in. In een bericht op Instagram weigerde hij zich te excuseren voor zijn gedrag en beschuldigde hij zijn jonge opponent ervan meermaals 'fuck you' geroepen te hebben.
Bovendien zou de Bulgaar hem uitgedaagd hebben om het buiten de baan uit te vechten. Moutet zegt zelf wel op de afgesproken locatie te zijn geweest, maar tien minuten te hebben moeten zoeken om zijn uitdager te vinden 'achter zes man beveiliging'.
Opvallend genoeg is het al de tweede keer in twee weken dat de twee elkaar treffen. In Italië kruisten zij 8 dagen geleden al de degens op de challenger in Genua en ook daar trok Andreev al aan het langste eind.

US Open | Gefrustreerde Moutet slaat bal uit het park en ontvangt waarschuwing

BOTIC VAN DE ZANDSCHULP

De nederlagen zullen Moutets gemoedstoestand niet helpen. De Fransman bezet de 64e plek op de wereldranglijst, de hoogste notering uit zijn carrière, en won op de US Open nog van Botic van de Zandschulp, maar verloor dus nu in successie tweemaal van Andreev.
Het is nu de vraag hoe de ATP zal reageren op dit incident. Eerder dit jaar laaide er al een discussie op over wangedrag van spelers op de baan, toen Alexander Zverev zijn boekje ver te buiten ging op het Mexican Open. Er werden destijds strenge straffen aangekondigd en dus kan dit incident weleens stevige gevolgen hebben voor de twee. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10