De soap rondom Djokovic, zijn ongevaccineerde status en het daardoor niet kunnen deelnemen aan ATP-toernooien blijft maar door etteren. Het lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden dat we de beelden zagen van schreeuwende fans buiten het quarantainehotel in Melbourne, waar Djokovic noodgewdwongen moest verblijven in afwachting van goedkeuring van zijn visum.
De Serviër werd vlak voor het toernooi gedeporteerd door de Australische overheid en kon daardoor zijn titel op de Australian Open niet verdedigen. Ook op Amerikaans grondgebied was Djoko niet welkom, en daardoor miste hij al het prestigieuze Indian Wells, en moet hij volgende week de Miami Open aan zich voorbij laten gaan.

Nummer 1-positie

Roland-Garros
Hoogtepunten Corentin Moutet - Rafael Nadal - Roland-Garros Hoogtepunten
32 MINUTEN GELEDEN
De Serviër raakte door het missen van al deze toernooien al zijn nummer 1-positie van de wereld kwijt aan Daniil Medvedev, maar door de snelle uitschakeling van de Rus in de Californische woestijn greep Djokovic zonder te spelen die positie al snel terug.
In de tussentijd was er ook goed nieuws voor de nummer één van de wereld. Hij deed al mee aan de Qatar Open, waar hij onder meer won van Karen Khachanov, maar verrassend zijn Waterloo vond tegen de Tsjech Jery Vesely. Daarnaast hebben ook de Monte Carlo Masters, De Servië Open en Roland Garros toegezegd Djokovic toe te laten tot hun toernooi.

AusOpen | “Mijn zoon wordt gevangen gehouden” - Moeder Djokovic neemt het op voor haar zoon

Montreal

Aan het lijstje gemiste toernooien kunnen we dus nu ook de Canadian Open toevoegen, als we toernooidirecteur Eugene Lapierre moeten geloven. Zoals het er nu uitziet, moeten buitenlanders volledig zijn gevaccineerd om het land binnen te komen. Lapierre vertelt het volgende aan Le Journal de Montreal. "Het zou voor Djokovic 'onmogelijk' zijn om deel te nemen aan de Canadian Open als de reglementen in het land gelijk blijven."
"We gaan ervan uit dat er gaandeweg veranderingen zullen zijn, mocht de situatie verbeteren of verslechteren. Als het toernooi vandaag zou plaatsvinden, zou het voor Djokovic onmogelijk zijn naar Canada af te reizen en deel te nemen aan het toernooi, dus we wachten het af", aldus Lapierre.
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
EEN UUR GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
EEN UUR GELEDEN