Vanuit de hele wereld lieten tennissers, oud-tennissers en andere supersterren weten dat ze het jammer vinden dat de twintigvoudig Grand Slamkampioen het voor gezien houdt. Paul Haarhuis liet weten dat de Zwitser de sport ontgroeid is. Rafa Nadal wist dat deze dag eraan zat te komen, maar liet toch weten te balen van het besluit.
Nu heeft die andere van de Grote Drie gereageerd op het afscheid. Novak Djokovic, die een Grand Slam meer won dan Federer, reageerde met een Instagrampost met foto’s van momenten met de twee rivalen. Eronder zette hij Federer in het zonnetje
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
8 UUR GELEDEN
“Jouw carrière liet zien wat het betekent om de beste en tegelijkertijd integer en sportief te zijn”, schreef Djokovic. “Het is een eer om je op en naast de baan te mogen kennen.”

'Prachtige momenten'

“We kunnen terugdenken aan een decennium vol prachtige momenten en gevechten. Ik vind het moeilijk om al deze momenten onder woorden te brengen”, ging hij verder.
Djokovic kijkt uit naar de Laver Cup waar hij samen met onder meer Federer en Nadal uit zal komen voor Team Europa. “Ik weet dat het volgende hoofdstuk voor jou, Mirka en de kinderen mooie dingen op zal leveren. Ik wens je alle geluk, gezondheid en succes toe in de toekomst en zie ernaar uit om je te ontmoeten in Londen.”

Waar kijk je?

De Laver Cup zal het laatste toernooi zijn van Roger Federer en het is live en exclusief te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconden van het afscheid van deze tennislegende.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54