Federer, die met een knieblessure al sinds afgelopen juli langs de kant staat, heeft samen met Australian Open-winnaar Rafael Nadal bekendgemaakt dat zij samen uitkomen voor Team Europa op de aanstaande editie van de Laver Cup. De twee hebben samen al een keer meegedaan met de dubbel voor Team Europa, toen zij samen een partij speelden en deze in 3 sets wonnen van Sam Querrey en Jack Sock.

Nadal op roze wolk

Nadal heeft een toptijd achter de rug door de afgelopen editie van de Australian open te winnen van Daniil Medvedev met drie sets tegen twee. Dit nadat hij de eerste twee sets verloor en dus de ultieme comeback maakte. Hiermee zette hij een mijlpaal in het hedendaagse tennis door als allereerste man 21 Grand Slam-titels te winnen.
BNP Paribas Open
Indian Wells | Fritz wint zijn eerste ATP Masters-titel door Nadal in finale te verslaan
21/03/2022 OM 14:52
De Laver Cup is uniek en ik hou ervan om eraan mee te doen.

Federer al lang aan de kant

Nadat Federer op 7 juli de kwartfinale van Wimbledon verloor van de Pool Hubert Hurkacz en daarna zijn derde operatie aan zijn rechterknie had ondergaan, was hij zelf ook op de hoogte van de vele maanden die hij erdoor zou missen. Rafael stuurde Roger na de afgelopen Laver Cup een berichtje met de vraag wat hij van het idee vond om samen weer te dubbelen in London. Federer reageerde met:
Natuurlijk, ik ben klaar voor de 'Fedal' comeback!
De twee zullen worden in Team Europa aangevoerd worden door elfvoudig Grand Slam-winnaar Björn Borg en proberen in de O2 Arena in Londen de titel voor de vijfde keer op rij te verdedigen. De Laver Cup is te zien van 23 tot en met 25 september te zien op Eurosport en discovery+.

AusOpen | Dit zijn de vijf mooiste punten van Nadal onderweg naar historische triomf

BNP Paribas Open
Indian Wells | Fritz wint zijn eerste ATP Masters-titel door Nadal in finale te verslaan
21/03/2022 OM 14:51
BNP Paribas Open
Indian Wells | Fritz verovert titel en brengt einde aan lange winstreak Nadal
21/03/2022 OM 09:26