Geen ATP-ranking meer

Federer speelde meer dan een jaar geen enkel toernooi. Dat betekent dat de Zwitser recentelijk zijn ranking op de ATP wereldranglijst verloor. Voor het eerst sinds 1997 heeft Federer geen punten meer achter zijn naam staan.
Het kan Federer zelf echter niet deren, zo liet hij weten aan het AD: “Ik hou ervan om te winnen, maar als je beseft dat je niet competitief meer kunt zijn, is het beter om te stoppen. Ik denk niet dat ik het tennis nodig heb. Ik kan ook gelukkig worden van kleine dingen. Als mijn zoon gekkigheid uithaalt bijvoorbeeld of als mijn dochter thuiskomt met een goed cijfer op school.”
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
21 UUR GELEDEN
“Tennis is onderdeel van, maar niet mijn complete bestaan. Ik wil succesvol zijn en blijven, ben ook bereid om daar veel energie in te stoppen en misschien wel meer te geven dan te nemen, maar dat is ook mogelijk buiten de sport. Ik weet dat een topsportcarrière niet eeuwige duurt en dat is in orde”, aldus winnaar van 20 Grand Slams.

Tennis | "Je mist hem bij elk toernooi waar hij niet bij is" - McEnroe over Federer

Geen Wimbledon

Voor het eerst sinds 1997 heeft Federer dus geen ranking meer. Dit was ook het laatste jaar dat hij niet op Wimbledon te zien was, tot de editie van 2022.
Federer zelf ziet daar ook het voordeel van in: “Aan de andere kant ben ik zoveel op pad geweest en heb ik zoveel gereisd dat het ook wel eens fijn is om langere tijd op dezelfde plek te bivakkeren. Dit was ook al het geval op het toppunt van de corona-uitbraak. Mijn vrienden kwamen altijd langs bij mij, nu was het eens andersom.”
“Ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik thuis gelukkig ben. En het is echt een groot voordeel om eens over drie weken op dinsdagochtend een afspraak te kunnen inplannen, zonder agenda te trekken. Soms mis ik het reizen, soms mis ik het tennis, maar ik voel ook: het is soms prima om thuis te zijn. Dat is ook goed”, aldus Federer.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54