Deze week werd duidelijk dat Novak Djokovic volgend jaar een visum voor Australië zal krijgen en dus na een jaar afwezigheid weer in actie kan komen op de Australian Open. Vorig jaar ontbrak de Serviër omdat hij weigerde zich te laten vaccineren.
Rafael Nadal, die in afwezigheid van Djokovic het toernooi op zijn naam schreef, reageerde tijdens de ATP Finals op het nieuws: "Ik heb altijd gezegd dat het het best is voor de sport als de beste spelers op de baan staan."
Tennis
Tennis | "Boodschap tegen oorlog was een van de beste dingen die ik deed in 2022" - Andrey Rublev
2 UUR GELEDEN

CHAOS

"Roger [Federer] is gestopt, ik heb door blessures een hoop Grand Slams gemist en Novak kon vorig jaar niet spelen in Australië. Wat er toen gebeurd is, was een chaos en niet goed voor de sport, maar dat is nu het verleden."
"Het virus lijkt tegenwoordig beter onder controle, toch? Dus waarom niet? Dit is de beste uitkomst voor de sport. Ik ben blij voor hem, het toernooi en de fans", sluit Nadal af.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Een Q&A met Eurosport-commentator David Avakian over de breuk tussen Griekspoor en Sluiter
20 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Tallon Griekspoor breekt verrassend met coach Raemon Sluiter vanwege verschil in inzicht
EEN DAG GELEDEN