"Ik hoop dat er concreet actie ondernomen wordt om deze extreme uitspattingen te stoppen. Je kan niet tegen een umpire schreeuwen en ook al is het niet je intentie, je kan niet een racket kapot smijten dat helemaal richting een ballenjongen vliegt", aldus de Belgische voormalig nummer 1 van de wereld.
Henin keek met afschuw naar Zverev die in Acapulco de stoel van de umpire te lijf ging met zijn racket: "Je kan vermoeid zijn, maar beelden zoals die van Zverev mogen we nooit meer zien. Dit is intimiderend en woedend gedrag, dat we streng moeten bestraffen. Hij zou niet op de baan mogen staan vandaag de dag."

Tennis | Alexander Zverev uit de Mexican Open gezet na aanval met racket op scheidsrechter

Roland-Garros
Roland Garros | Rublev wint voor derde keer, maar opnieuw niet in straight sets
16 MINUTEN GELEDEN

Onacceptabel

"Het wangedrag begint onacceptabel te worden. We kunnen genieten van de momenten dat Kyrgios prachtig tennis speelt. Ik bewonder dat ook, maar er zijn extreme uitspattingen die we niet kunnen accepteren. Dat geldt ook voor Zverev en zelfs Medvedev op de Australian Open. Waar trekken we de grens?"
"Kyrgios sloopt zijn racket en raakt bijna een ballenjongen, maar krijgt vervolgens geen straf omdat hij hem niet echt geraakt heeft. Het is tijd om te stoppen met het smijten van rackets. Dat zijn beelden die we niet willen zien op de televisie. Topsporters moeten rolmodellen blijven, ook al zijn ze menselijk", aldus Henin.

Vroegtijdige opgave

De woedeuitbarstingen zijn niet het enige waar Henin zich aan stoort de laatste tijd. Ook het vroegtijdig opgeven van wedstrijden irriteert haar. Tijdens het toernooi van Monte Carlo zagen we Aleksandr Bublik opgeven tegen Pablo Carreno Busta, zonder dat er sprake leek van een blessure. Victoria Azarenka stormde de baan af tegen Linda Fruhvirtova, nadat ze flink op achterstand was gezet.
"Dat zijn onacceptabele beelden. Spelers zoals Boeblik die opgeven zonder reden en we zagen het ook bij Azarenka. Er zijn nog altijd mensen die betalen voor de tickets, televisiezenders die rechten betalen en sponsors die veel geld neertellen voor deze spelers. Ik vind dat onacceptabel", zo besluit Henin haar betoog.

Waar kijk je?

Roland Garros begint 22 mei en twee weken lang zie je prachtig graveltennis op Eurosport. Wil je echt geen enkele rally missen? Stream dan via discovery+.
Roland-Garros
Hoogtepunten Qinwen Zheng - Alizé Cornet - Roland-Garros Hoogtepunten
20 MINUTEN GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | Swiatek krijgt applaus van tegenstander na eens te meer een prima punt
30 MINUTEN GELEDEN