Zijn eindoverwinning in de Franse hoofdstad was al Runes derde ATP-titel en daarmee dringt de jonge Deen de top 10 van de wereldranglijst binnen. Het lijkt het begin van een mooie loopbaan, maar wil hij de toppositie bereiken, moet hij wel afrekenen met zijn leeftijdsgenoot Carlos Alcaraz.
Rune heeft dit jaar een reuzesprong gemaakt op de wereldranglijst. Hij begon het seizoen als de mondiale nummer 474, terwijl hij 2023 begint in de top 10. "Ik probeer elk toernooi beter te worden en werk er elke dag aan om de kleine dingetjes te verbeteren", blikt Rune terug.
Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25
Op het eind van het seizoen ging alles fantastisch en daar ben ik echt superblij mee!

ATP FINALS

Ondanks zijn sterke seizoensslot greep Rune net naast een ticket voor de ATP Finals. Gezien zijn goede vorm had hij hoge ogen kunnen gooien in Turijn, maar hij weigert te speculeren hoe hij het er vanaf zou hebben gebracht: "Dat blijft onmogelijk te voorspellen."

Roland Garros | "Eén van de grootste talenten in tennis" - Wilander lovend over Holger Rune

"Ik zou het als elk ander toernooi benadert hebben en wedstrijd voor wedstrijd gekeken hebben hoe ver ik zou raken."

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10