"Ik heb het geluk dat ik alles onder controle heb." Tijdens de wedstrijden heeft hij een apparaatje op zak dat zijn suikerspiegel laat zien. De ATP en de ITF zijn hiervan op de hoogte, hij gebruikt geen insulinepomp.
Zverev kondigde vorige week de oprichting aan van een stichting ter ondersteuning van degenen die getroffen zijn door de stofwisselingsziekte. De Olympisch kampioen zegt dat hij een rolmodel wil zijn en dat je ondanks een ziekte alles kunt bereiken.
"Ik heb goud gewonnen op de Olympische Spelen, ik ben de nummer twee van de wereld, ik heb twee keer de ATP-Masters gewonnen en ik heb een veel andere successen bereikt", zei Zverev, die ook vertelde dat hij op school werd gepest vanwege de ziekte. De Duitser werd gediagnosticeerd met type 1 diabetes toen hij vier jaar oud was.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
12 UUR GELEDEN

Tokyo 2020 | Zverev benut matchpoint en barst in tranen uit

"US Open wordt spannend"

De Duitser houdt nog hoop op de US Open na zijn zware enkelblessure. De nummer twee van de wereld kondigde gisteren op een persconferentie aan dat hij deelname aan het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar nog niet heeft uitgesloten.
"Natuurlijk zal ik nog steeds proberen de US Open te halen, maar het wordt een strijd tegen de klok", zei Zverev.
In juli kondigde hij aan niet meer te zullen deelnemen aan wedstrijden tot hij zijn topniveau weer had bereikt. Hij is momenteel terug op de baan en "hard aan het trainen".
Hoewel de nummer twee van de wereld pas onlangs is gestopt met het gebruik van krukken, weerhoudt deze korte tijd Zverev er niet van om te geloven om zijn comeback te maken op de US Open, dat eind augustus begint. Mocht Flushing Meadows te vroeg komen, dan zouden als alternatief de groepswedstrijden in de Davis Cup op het programma staan.
"De Davis Cup in september lijkt realistischer, maar we duimen dat het eerder klaar zal zijn", aldus een woordvoerder van de Duitse topspeler.

Roland Garros | Zverev in rolstoel van de baan na verzwikking van de enkel

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
14 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Swiatek boos op WTA en ITF - "Ben zeer teleurgesteld in beide bonden"
16 UUR GELEDEN