Swiatek en Williams zijn elkaar nog nooit tegengekomen in een officiële wedstrijd. De Poolse speelt pas sinds 2019 op de WTA-Tour, precies op het moment dat Williams door haar moederschap en blessures minder actief was.
De huidige nummer één van de wereld is in no-time naar top gestegen in het monidale vrouwentennis, en hoopt Williams in haar nadagen nog te treffen op de baan. "Ik vind het jammer dat ik nooit de kans heb gehad om tegen haar te spelen, maar misschien krijg ik de kans nog."
Swiatek looft de Amerikaanse voor haar kwaliteiten op en buiten de baan. ""Het is geweldig om te tennissen op hoog niveau en tegelijkertijd bezig te kunnen zijn met dingen buiten de baan, zoals moeder zijn. Ik hoop dat ik in de toekomst ook zo kan zijn"
Tennis
Tennis | Martina Navralitova is gestopte Williams dankbaar - "Serena heeft weg vrouwen geplaveid"
11 UUR GELEDEN

"Serena is de reden dat ik speel"

De prestaties van de afgelopen jaren doen echter niets af aan de reputatie van Williams in het vrouwentennis. Ook voor het achttienjarige toptalent Coco Gauff blijft spelen tegen de ‘Goat of Goats’ namelijk nog steeds een droom.
"Serena heeft tijdens haar hele carrière iets neergezet, waarvan ik denk dat geen enkele andere speler dat ooit zal kunnen evenaren. Zij is de reden dat ik tennis."
Tot dusver heeft ook Gauff het nog nooit tegen haar idool mogen opnemen, maar daar kan verandering in komen. Williams en Gauff zijn nog drie keer actief op hetzelfde toernooi.
"Ik heb altijd tegen haar willen spelen. Dus ik hoop dat de loting in Cincinnati, de US Open of hier in Toronto mij gunstig gezind is."

Tennis | Before they were superstars - op bezoek bij jonge Williams-zusjes Serena en Venus

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Astana Open
Astana Open | Djokovic is snel klaar met Van de Zandschulp in eerste ontmoeting
14 UUR GELEDEN
Astana Open
Astana Open | Djokovic is snel klaar met Van de Zandschulp in eerste ontmoeting
14 UUR GELEDEN