Hij zegt zich goed voorbereid te voelen op de zomer, die de afgelopen jaren zijn sterkste periode van het seizoen was.
"Je moet er maar mee leven, want ik kon de beslissing van Wimbledon absoluut niet veranderen. Ik moet me aan de regels houden', zei hij op de Canadian Open in Montreal."
"Kijk, natuurlijk wilde ik op Wimbledon spelen, ik wilde het daar goed doen. Ik wil altijd aan de grootste toernooien meedoen en daar goed presteren. Maar door externe factoren kon ik daar nou eenmaal niet zijn. Je kunt daar niet in blijven hangen."
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
EEN DAG GELEDEN
"Ik heb een hele goede voorbereiding gedraaid voor het hardcourtseizoen, wat je normaal gesproken niet kunt doen omdat je Wimbledon speelt. Ik was in staat om het te doen. Ik voel me 100% fit en mentaal ben ik er klaar voor. In Los Cabos ging het goed en ik ben blij dat ik daar de titel heb kunnen pakken."

US Open | Superieure Medvedev ontzegt Djokovic Calendar Slam

Neutrale vlag

Hoewel Medvedev en zijn mede-Russen deze zomer mogen deelnemen aan evenementen, zullen ze dat doen onder een neutrale vlag. Dat maakt hem echter niet veel uit.
"Tennissen is het enige wat telt. Ik geniet echt van mijn werk. Nogmaals, het gaat om het volgen van de regels."
"De regel was op een gegeven moment heel duidelijk dat we onder neutrale vlag moeten spelen. Ik, ik ben nog steeds Daniil Medvedev. Ik wil nog steeds grote titels winnen, grote wedstrijden of kleine wedstrijden. Dat zal niet veranderen."

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54