Zverev verdraaide ongelukkig zijn enkel in de halve finale van Roland Garros tegen de uiteindelijke winnaar Rafael Nadal, waarbij de Duitser verschillende ligamenten in zijn rechterenkel scheurde. Slechts een paar dagen later werd de huidige nummer twee van de wereld geopereerd en begon het langdurige genezingsproces.
In een exclusief Eurosport-interview onthult de huidig olympisch kampioen hoe een typische dag er op dit moment voor hem uitziet, of hij bang is om te snel terug te keren en met welke speler hij op dit moment het meest contact heeft.

Comeback

Tennis
Tennis | "Het aftellen is begonnen" - Williams hint naar afscheid van tennissport
5 UUR GELEDEN
Hoe verloopt de revalidatie en kun je nader aangeven wanneer een comeback te verwachten is?
"De revalidatie verloopt heel positief. Ik boek elke dag belangrijke vooruitgang en ik kijk uit naar de volgende taken die me steeds dichter bij de tennisbaan brengen. Een exacte datum voor een comeback is nog niet vastgesteld, maar ik werk elke dag om ervoor te zorgen dat dit zo snel mogelijk gaat gebeuren."
Hoe ziet een typische dag er op dit moment uit en welke oefeningen zijn al mogelijk?
"De dagen zijn erg lang, je begint heel vroeg en eindigt in de avond. We doen veel oefeningen, er komen steeds nieuwe bij. De voet wordt behandeld, mobiliteit wordt uitgewerkt, kracht en stabiliteit worden herbouwd. In sommige gevallen wordt normaal lopen en rennen opnieuw aangeleerd. Ik doe sprintoefeningen in het water, doe trainingen op de loopband en fiets."

Roland Garros | Zverev in rolstoel van de baan na verzwikking van de enkel

Gevaren

Wat is in jouw geval en met deze blessure het grootste gevaar bij een comeback?
"Nou, ik wil niet aan gevaar denken of het zo noemen. Er zijn altijd gevaren in professionele sporten en zelfs in het dagelijks leven zijn er gevaren. Mijn team en ik werken elke dag met grote concentratie zodat er geen problemen zijn."
"Natuurlijk wil je zoveel mogelijk trainen, maar je moet het niet overdrijven. Ik moet heel goed naar mijn lichaam luisteren en weten wanneer ik mijn grenzen heb bereikt. Ik ben gewend om bijna elke dag het maximale uit mezelf te halen, zowel op de training als in wedstrijden. Overschrijding hiervan zou nu contraproductief kunnen zijn."
Ben jij het type dat ook direct een groot evenement als de US Open aanpakt als je terugkomt, of zou je alleen een Grand Slam-toernooi spelen als je vooraf een of twee voorbereidende toernooien had?
"Ik wil elk toernooi dat ik speel winnen. Dat is mijn karakter, ik ga niet naar evenementen alleen om deel te nemen. Daarom zal ik spelen wanneer ik weer voel: ik kan dit toernooi winnen."
"Of het eerste toernooi een Grand Slam is of niet, ligt niet aan de omvang van het evenement, maar aan mijn comfort op het veld. Dat is voor mij het belangrijkste."

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | "Het aftellen is begonnen" - Williams kondigt afscheid van tennissport aan
5 UUR GELEDEN
Tennis
WTA Toronto | Williams boekt in Canada eerste zege in 14 maanden
6 UUR GELEDEN