Djokovic moest zich vorige week noodgedwongen afmelden voor het toernooi van Montreal. De Serviër bleef lang op de startlijst staan, maar toen voor hem duidelijk was dat er geen kansen waren voor hem om het land binnen te komen trok hij zich toch terug.
Djokovic staat nog op de startlijst voor de US Open en het masterstoernooi in Cincinnati. Deze late afmeldingen schopten tennismagazine Racquet tegen het verkeerde been.
De beheerder van het Twitter-account van het magazine vroeg zich af: “Waarom blijft deze vent zich aanmelden voor toernooien in de hoop dat ze voor hem de regels veranderen?”
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
8 UUR GELEDEN

Wow

Jelena Djokovic reageerde scherp op de kritiek door te vragen of Racquet een echt tennismagazine is. “Wow”, schreef ze op Twitter. Ze liet weten dat haar man automatisch wordt ingeschreven bij masterstoernooien. “Wat is de logica achter je tweet", vroeg ze zich hardop af.
Racquet reageerde daar weer op door te stellen dat hij zich ook nu al kan afmelden voor het toernooi van Cincinnati en de US Open in plaats van tot het laatste moment te wachten. Daarbij haalde Racquet aan dat Djokovic in Indian Wells zelfs wachtte tot na de loting.

Standpunt

Volgens het blad zou Djokovic duidelijk een standpunt in moeten nemen door zich af te melden voor alle Noord-Amerikaanse toernooien. “Anders heeft de tenniswereld het de komende weken over niets anders dan dat hij niet gevaccineerd is.”
Jelena Djokovic sloot af door te stellen dat het standpunt van haar man is dat hij een kampioen wil zijn. “Aangezien jullie een tennismagazine zijn, focus je de komende weken daar maar op. Wees wat je hoort te zijn. Een tennisblad dat schrijft over tennis”, adviseert ze Racquet.

Niet eerste keer

Eerder al ging Djokovic de discussie aan met journalist en hoofdredacteur van Racquet Ben Rothenberg. Die stelde dat Djokovic de ‘poster boy’ van de anti-vaxbeweging is. Daar was ze het niet mee eens en vond dat haar man slechts een keuze maakte over zijn eigen lichaam.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54