Del Potro kan terugblikken op een succesvolle tenniscarrière. De Argentijn stond in 2018 derde van de wereld en bereikte in 2009 zijn absolute hoogtepunt door Roger Federer te verslaan in de finale op de US Open. In datzelfde toernooi won hij eveneens in de halve finale van Rafael Nadal.
In de afgelopen jaren kreeg Del Potro te maken met een nare knieblessure, die ondanks operaties, nooit helemaal verholpen werd. “Ik ben pas nog naar Zwitserland gegaan om een nieuwe dokter te bezoeken. Ik ben een nieuwe behandeling begonnen die me is aanbevolen door een aantal andere spelers.”
Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25

Klap in het gezicht

De 34-jarige Del Potro ziet het echter somber in. “Tot nu toe heeft het nog niet tot iets positiefs geleid. Je moet je eens voorstellen hoe het is om na elke behandeling en elke operatie te beseffen dat het nergens toe leidt.”
“Elke keer zet ik mijn schouders er opnieuw onder, heb ik vertrouwen in de behandeling, maar als het mislukt dan is dat weer een nieuwe klap in je gezicht. En dat is precies wat er de afgelopen 3,5 jaar is gebeurd.”

Pijn in dagelijks leven

De blessure heeft niet alleen gevolgen voor op de baan, ook in het dagelijks leven ondervindt Del Porto de gevolgen van zijn knie. “Ik kan niet hardlopen of de trap opgaan zonder pijn. Ik kan niet lang autorijden zonder na een tijd mijn benen te strekken. Dat is de harde realiteit.”
“Ik kan mentaal een leven zonder tennis niet accepteren. Het is verdrietig, maar ik probeer wel altijd een situatie te verbeteren. De grote uitdaging is nu om met deze blessure op de best mogelijke manier door het leven te gaan, zowel fysiek als mentaal”, sluit de tennisser, die opviel door zijn iconische haarband, af.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10