Eurosport

Tennis | Kerkhove na thriller uitgeschakeld in kwalificatie Australian Open

Tennis | Kerkhove na thriller uitgeschakeld in kwalificatie Australian Open
By Eurosport

The 09/01/2019 at 09:48Bijgewerkt The 09/01/2019 at 13:09

Voor tennisster Lesley Kerkhove zit de Australian Open er al op. De Nederlandse verloor in de eerste ronde na een lange wedstrijd van de Française Amandine Hesse. Kerkhove, de nummer 203 van de wereldranglijst, had voldoende kansen om de wedstrijd te winnen, maar capituleerde uiteindelijk in de supertiebreak van de derde set.

Video - Tennis | Kerkhove na thriller uitgeschakeld in kwalificatie Australian Open

03:26

Kerkhove, die pas een keer het hoofdtoernooi van een Grand Slam wist te halen (US Open 2017), schoot als een komeet uit de startblokken. Ze verloor weliswaar meteen haar eerste servicegame, maar won daarna zes games op rij en won zo gemakkelijk de eerste set. De Française kwam in de tweede set beter in haar spel en won die uiteindelijk in een tiebreak. In de beslissende derde set stond Kerkhove constant voor, maar ze kreeg haar Franse tegenstandster maar niet op de knieën. De derde set zou uiteindelijk beslist worden in een supertiebreak, die de Française won met 10-8.

Richel Hogenkamp en Bibianne Schoofs zijn nu de enige Nederlandse vrouwen die zich nog kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hogenkamp speelt rond middernacht tegen de Australische Isabelle Wallace. Schoofs zal later in de nacht aantreden tegen de Russin Natalia Vikhlyantseva. Ze zullen allebei nog twee wedstrijden moeten winnen om toe te treden tot het hoofdtoernooi.