Het tiebreaksysteem dat de Australian Open afgelopen editie toepaste, wordt nu overgenomen door de andere Grand Slams. Als de wedstrijd na drie sets bij een vrouwenwedstrijd of vijf sets bij de mannen nog steeds 6-6 staat moet een zogenaamde ‘supertiebreak’ of ‘matchtiebreak’ de winnaar bekend maken.
In tegenstelling tot reguliere tiebreaks gaat de supertiebreak tot de tien punten. De eerste tennisser die tien punten haalt, wint dus de wedstrijd. Let wel, de speler moet wel twee punten verschil hebben met zijn tegenstander.
Roland-Garros
Hoogtepunten Corentin Moutet - Rafael Nadal - Roland-Garros Hoogtepunten
EEN UUR GELEDEN

Isner versus Mahut

Na de legendarische wedstrijd tussen Isner en Mahut die elf uur en vijf minuten duurde leken steeds meer toernooi-organisators na te denken over hoe hun wedstrijden korten konden. Alleen Roland Garros hield vast aan het oude systeem van geen tiebreaks in de laatste set.
Op de US open werd een reguliere tiebreak gespeeld op 6-6 in de laatste set. Wimbledon kende ook een supertiebreak die tot twaalf punten ging. Door deze beslissing zijn de regels gelijkgetrokken.

Davis Cup

De Davis Cup ging in de nieuwe opzet nog een stap verder. Het prestigieuze landentoernooi wisselde het ‘best-of’five’ principe in voor ‘best-of-three’. Wedstrijden duurden daardoor dus maximaal drie sets.

Waar kijk je?

Alle wedstrijden van de vier Grand Slams kijk je op Eurosport en discovery+.
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
2 UUR GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
2 UUR GELEDEN