"Hij is de enige die hem uit de tent kan lokken", voegde de moeder van Tsitsipas eraan toe "Op Wimbledon besloot Kyrgios een aantal grondbeginselen van de sport te negeren. De wedstrijd werd heel vreemd en nerveus omdat hij 'vuil' tennis speelde gespeeld."
Sergeyevna Apostoli doelde op enkele gebeurtenissen tijdens de wedstrijd waarin Kyrgios de diskwalificatie van zijn tegenstander had geëist. Tsitsipas werd aanvankelijk gewaarschuwd voor slaan van de bal in het publiek en kreeg daarvoor even later een strafpunt. De Australiër daarentegen schreeuwde luid over het veld en schold de scheidsrechter meerdere keren uit.
"Mijn zoon speelt niet zo. Hij verloor zijn kalmte en daardoor ook de wedstrijd door het gedrag van zijn tegenstander. Dat was de enige reden waarom hij ten onder ging," aldus Ma Tsitsipas.
Tennis
Australian Open | "Deelname Novak Djokovic cruciaal voor ontwikkeling Carlos Alcaraz"
30/11/2022 OM 14:25
De Griek uitte scherpe kritiek op Kyrgios na het duel. "Er is geen wedstrijd geweest waarin hij zich zo gedroeg. Hij kwelt constant mensen. Waarschijnlijk werd hij als kind ook gepest", zei Tsitsipas op de persconferentie na zijn nederlaag.

Wimbledon | Tsitsipas slaat na onderhandse service Kyrgios bal tegen het scorebord

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Qatar 2022 | Nadal spreekt zich uit over WK voetbal - "Iedereen moet zich vrij kunnen uiten"
30/11/2022 OM 13:41
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
28/11/2022 OM 16:10