"Wat Alcaraz dit jaar deed op de US Open was speciaal", zei Murray. "De beste spelers worden ouder en spelen minder. Ze spelen niet meer in elk toernooi, wat natuurlijk anderen de kans geeft om te schitteren", aldus de tweevoudig olympisch kampioen.
Van de drie supersterren heeft Federer nu zijn loopbaan beëindigd, Nadal kampt meer en meer met blessures en Novak Djokovic mocht vanwege het ontbreken van een coronavaccinatie niet meedoen aan de Australian Open en de US Open.
Spelers als Alexander Zverev hebben het volgens de Schot moeilijker gehad dan de nieuwe generatie. "De generatie die nu 25 tot 28 jaar oud is, had in het begin nog veel last van de grote drie die nog overal meededen. Het is nu anders met de nieuwe generatie, ze profiteren daarvan en spelen geweldig tennis", aldus Murray.
Tennis
Tennis | Australiërs boos op Kyrgios die lucratief Saoedisch toernooi verkiest boven Davis Cup
GISTEREN OM 16:10

US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Tennis
Tennis | Wilander benadrukt deelname Djokovic in Melbourne - "Overwinning voor de tennissport"
GISTEREN OM 14:39
Tennis
Tennis | Nadal over G.O.A.T-discussie: "Beschouw mezelf niet als de beste ooit"
GISTEREN OM 14:05