"Ik heb nog nooit iemand zoals hij gezien", vertelde McEnroe aan Tennis365 . "Ik dacht dat Jimmy Connors altijd het maximale uit zichzelf haalde, totdat ik Rafael Nadal zag. Het is krankzinnig waar hij toe in staat is op de baan. En dat is verreweg de beste kwaliteit die hij heeft."
"Ik bedoel, de man is een ongelooflijke speler, dat weten we allemaal. Maar het feit dat hij de baan op kan gaan en dat soort inspanningen kan leveren, wedstrijd na wedstrijd, game na game. Het is iets waar mensen naar streven, maar wat erg moeilijk is om te doen."
“Anders zou iedereen het doen. Ik bedoel, ga naar Nick Kyrgios en zeg: 'ga naar buiten en doe je best, je wordt nummer 2, nummer 3 van de wereld.' Als het zo makkelijk was, zou hij het wel doen. Maar weet je, voor hem is dat niet zo."
Tennis
Tennis | "Het aftellen is begonnen" - Williams hint naar afscheid van tennissport
6 UUR GELEDEN

Roland Garros | Gravelkoning Nadal doet het gewoon weer - veertiende zege in Parijs een feit!

Benadering

De verschillen met Novak Djokovic, Nadals naaste belager als het gaat om Grand Slam-zege's, zijn groot, maar volgens de Amerikaan is niet één van de twee benaderingen beter dan de andere.
"Nou, het zijn totaal tegengestelde benaderingen", vertelde McEnroe aan de BBC. "Djokovic praat openlijk over het willen hebben van de meeste titels en Nadal doet alsof niets ertoe doet, behalve dat hij zich kan inspannen voor elk punt."
"Het lijkt voor beiden redelijk goed gewerkt te hebben als je kijkt naar de geschiedenis en hoeveel Slams ze hebben gewonnen, dus wat je ook gelukkig maakt en wat het beste in je naar boven haalt is waarschijnlijk wat je zou moeten doen."

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

Tennis
Tennis | "Het aftellen is begonnen" - Williams kondigt afscheid van tennissport aan
7 UUR GELEDEN
Tennis
WTA Toronto | Williams boekt in Canada eerste zege in 14 maanden
7 UUR GELEDEN