Tennis

Tennis noodfonds van 6 miljoen dollar | Djokovic & Sharapova aan de lijn

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Djokovic en Sharapova tijdens een sponsorevenement

Foto: Eurosport

DoorEurosport
08/05/2020 om 12:00 | Bijgewerkt 08/05/2020 om 12:33

De impact van het coronavirus op de tennissport is groot. Terwijl de beste spelers een uitermate comfortabel leven leiden, bevinden de mindere goden zich in een penibele financiële situatie. Zonder toernooien is er immers geen prijzengeld te winnen en prijzengeld is voor het overgrote deel van de spelers de enige inkomstenbron. Niet iedereen kan leunen op sponsoring of andersoortige steun.

Om de noodlijdende tennissers te helpen, hebben de tennisautoriteiten - ATP, WTA, ITF en de vier Grand Slams - 6 miljoen dollar bij elkaar gekregen in het zogenoemde Player Relief Programme.

Het bedrag zal gelijkelijk verdeeld worden over mannen en vrouwen en is bestemd voor enkel- en dubbelspelers. De ATP en WTA houden toezicht op wie er wel en niet in aanmerking komt voor de steun en zullen daarbij rekening houden met de ranglijstpositie van spelers en in het verleden verdiend prijzengeld. De details van deze controle zijn nog niet naar buiten gebracht, maar het is inmiddels bekend dat de doelgroep 800 spelers bevat. Bij een volledig gelijkwaardige verdeling, zou dit een uitkering van 7500 dollar per speler betekenen. Aanvullende bedragen zijn welkom, waarbij de hoop is gevestigd op donaties van topspelers, opbrengsten uit demonstratietoernooien en veilingen.

Tennis

#YouSayWePlay | Lendl bezorgt McEnroe pijnlijkste nederlaag

17 UUR GELEDEN

Veel spelers komen in financiële problemen zonder toernooien

Foto: Eurosport

Roger Federer Foundation

Roger Federer behoort zonder meer tot de spelers die zich geen zorgen hoeven te maken over de persoonlijke financiële huishouding. De Zwitser doneerde eind maart reeds met zijn vrouw Mirka een bedrag van 1 miljoen Zwitserse Frank (ongeveer 950.000 Euro) aan kwetsbare en zwaar getroffen families in Zwitserland en deze week maakte de Roger Federer Foundation een extra bedrag van 1 miljoen dollar vrij om 64.000 kwetsbare kinderen en families in Afrika te voeden.

Djokovic & Sharapova op Instagram Live

Door de vele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn wereldwijd talloze initiatieven op gang gezet. Videogesprekken via Instagram Live blijven in dit verband populair, zo ook in de tenniswereld en zeker bij Novak Djokovic. Na onder anderen Andy Murray, Stan Wawrinka en Fabio Fognini vond de nummer één van de wereld in de persoon van Maria Sharapova een nieuwe gesprekspartner van naam. Het goed bevriende duo deelt een lange geschiedenis en haalde dan ook leuke herinneringen op over hun aparte eerste ontmoeting en gezamenlijke opnames voor reclamespotjes. Ook het dit jaar begonnen tennispensioen van de Russische vijfvoudig Grand Slamkampioene en ex-nummer één van de wereld kwam ter sprake in de uitgebreide live-opname met meer dan 600 duizend views.

Tennis

#YouSayWePlay | Spectaculaire stunt tiener Chang tegen nummer één Lendl

GISTEREN OM 13:20
Tennis

#YouSayWePlay | Noah wint Roland Garros | Henin beëindigt reeks Williams

26/05/2020 OM 08:54
Gerelateerde onderwerpen
Tennis
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Laatste nieuws

Tennis

#YouSayWePlay | Lendl bezorgt McEnroe pijnlijkste nederlaag

17 UUR GELEDEN

Nieuwste video's

Tennis

Players Cut | Social media hoogtepunten van Halep

00:01:00

Meest populair

Wielrennen

Kop over Kop | Lockdown Editie 27 mei 2020

17 UUR GELEDEN